Objavljen Javni natječaj za dodjelu stipendija studentima s područja Križevaca koji se obrazuju za deficitarna zanimanja

Grad Križevci objavio je Javni natječaj za dodjelu stipendija studentima s područja Križevaca koji se obrazuju za deficitarna zanimanja u akademskoj godini 2023./2024.


Stipendije mogu ostvariti redoviti studenti s prebivalištem na području Grada Križevaca, a stipendije u visini od 200,00 eura isplaćivat će se u 12 mjesečnih rata u razdoblju od 01. listopada 2023. do 30. rujna 2024. godine. Putem natječaja planira se dodijeliti 10 stipendija za deficitarna zanimanja.


Temeljem podataka Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, Područnog ureda Križevci i slijedom Preporuka za obrazovnu upisnu politiku i politiku stipendiranja za 2023. godinu za područje Koprivničko-križevačke županije, kao i informacija od poslodavaca, deficitarna zanimanja na području Grada Križevaca u ovoj akademskoj godini su ona koja obavljaju osobe sa zvanjima stečenima završetkom studija iz područja elektrotehnike i informacijske tehnologije, građevinarstva, strojarstva, informatike, informacijske tehnologije, energetske učinkovitosti i obnovljivih izvora, dentalne medicine, medicine, edukacijske rehabilitacije, logopedije, ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja, farmacije, fizike, matematike i socijalnog rada.


Prijave na Javni natječaj dostavljaju se poštom ili osobno u zatvorenoj omotnici na adresu: Grad Križevci, Ulica Ivana Zakmardija Dijankovečkog 12, 48260 Križevci. Prijavu je moguće podnijeti i elektronički učitavanjem svih zahtijevanih obrazaca i dokumentacije o čemu se više informacija nalazi na Javnom natječaju.


Grad Križevci od 2019. godine redovito dodjeljuje stipendije studentima deficitarnih zanimanja pa ih je tako do danas dodijeljeno 85, a važno je i reći da je iznos gradske stipendije među najvišima u Hrvatskoj.
Rok za prijavu je 18. listopada 2023. godine, a svi detalji oko natječaja nalaze se OVDJE.