Proslavljeno trideset godina općine Rugvica

Trideset je godina prošlo od osnutka općine Rugvica. Na svečanoj sjednici Općinskoga vijeća načelnik Mato Čičak zahvalio je svima koji su dali doprinos razvoju ove, po prihodu njezinih poduzetnika druge općine u RH.

„Stvorili smo prekrasno mjesto za život, neke stvari napravili smo i bolje nego smo mislili da možemo“, rekao je Čičak, dodavši da je zahvaljujući Vladi RH i dobrom promišljanju općinskoga vodstva oformljena još jedna gospodarska zona.

„Zahvaljujući premijeru dobili smo 38 hektara državnoga zemljišta, dobro smo iskoristili EU fondove, uredili zonu i krenuli u prodaju. U zoni više nema ni jedne slobodne parcele! Posebno veseli što se u njoj smjestio i Imunološki zavod, koji početkom iduće godine počinje graditi svoj pogon“, naglasio je Čičak. Rekao je i da su, u suradnji sa Zagrebačkom županijom, stvoreni uvjeti za gradnju još jedne škole kako bi se djeci, u skorijoj budućnosti, osigurala jednosmjenska nastava. Na kraju obraćanja posebno je zahvalio svima koji su početkom kolovoza obranili općinu od poplave.

„Bilo je jako teško… Zahvala vatrogascima, direktoru Hrvatskih voda, koji je bio s nama, i svima koji su došli pomoći na nasip, a da ih nitko nije zvao“, rekao je Čičak.

U ime Županije svečanosti je prisustvovao zamjenik župana Damir Tomljenović. Uz ostalo, rekao je da se Rugvica razvija jer ima dobar tim koji je vodi. Osvrnuo se i na značajna sredstva iz EU fondova.

„Prije smo imali problem kako doći do novca da nešto napravimo. Danas to nije problem! Vlada RH omogućila je toliko novca da je sada ‘problem’ kako sav taj novac povući i iskoristiti“, rekao je Tomljenović.

Izaslanik predsjednika Hrvatskoga sabora na svečanosti je bio saborski zastupnik i gradonačelnik Velike Gorice Krešimir Ačkar, a izaslanik predsjednika Vlade RH potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović.

Na svečanosti su dodijeljena javna priznanja općine. Nagrada za životno djelo, posthumno, dodijeljena je Stjepanu Novaku i Branku Klepcu.