U Kolarcu održana svečana sjednica i proslavljen blagdan Male Gospe i Dan Općine Gornja Rijeka

Svečanom sjednicom Općinskog vijeća Općine Gornja Rijeka jučer je u Kolarcu proslavljen blagdan Male Gospe i Dan Općine Gornja Rijeka.

Sjednici su u novouređenom vatrogasnom domu nazočili izaslanica predsjednika RH i savjetnica predsjednika za odgoj i obrazovanje Jadranka Žarković, koprivničko-križevački župan Darko Koren i njegov zamjenik Ratimir Ljubić, zamjenik križevačkog gradonačelnika Danijel Šaško, načelnik općine Kalnik Mladen Kešer, načelnik općine Sveti Petar Orehovec Franjo Poljak, načelnik općine Sveti Ivan Žabno Nenad Bošnjak te brojni predstavnici udruga, ustanova i tvrtki.

Predsjednik gornjoriječkog predstavničkog tijela Stjepan Borjan rekao je kako općina ima 12 naselja i 1559 stanovnika te se osvrnuo na bogatu općinsku povijest, čestitao svima Dan Općine i 23. obljetnicu osnutka općine.

Općinski načelnik Darko Fištrović pobrojao je projekte koji su realizirani u proteklom razdoblju istaknuvši radove u Pofukima i Kolarcu. 

Oko 5,5 milijuna iznosila je katastarska izmjera. U fazi izvođenja je precrpna stanica u Nemčevcu i nakon tog projekta sva naselja će dobiti vodovod. Sve financiramo vlastitim sredstvima. Od Ministarstva kulture smo dobili 20 tisuća eura za Stari grad, a od Ministarstva graditeljstva 15 tisuća eura za dodatnu javnu rasvjetu. Prošli smo i na natječaju Ministarstva regionalnog razvoja i dobili 40 tisuća eura za nerazvrstanu cestu Radničke ulice prema Kostanjevcu – rekao je Fištrović i istaknuo još Dom zdravlja i dječji vrtić u kojemu je 40-ero djece.

-Prošli smo na natječaju za još jednu dvoranu dječjeg vrtića, dobili smo građevinsku dozvolu i zadovoljit ćemo sve propisane kriterije. Rekonstruirali smo glavni trg europskim sredstvima, a kandidirali smo i audio-vizualnu opremu. Krećemo i u prvu fazu gradnje svlačionica nogometnog kluba – poručio je načelnik i dodao kako je i škola prošla na natječaju.

Uime okupljenih načelnika pozdrave je uputio Mladen Kešer. -Darko radi iz neke zezancije, a svi viđeni projekti su ozbiljni projekti. Izgradnja dječjeg vrtića je odličan projekt koji košta dvije trećine izvornog proračuna – poručio je između ostalog Kešer i čestitao Dan Općine.

Zamjenik gradonačelnika Križevaca Danijel Šaško pozdrave je uputio u svoje i uime gradonačelnika Rajna. – Darko uzima svaki euro koji se nudi i čestitam mu na tome i na projektu izmjere. Želim vam puno ovakvih projekata i čestitam Dan Općine Gornja Rijeka.

Župan Koprivničko-križevačke županije Darko Koren čestitao je na svim realiziranim projektima. -Posebno mi je drago zbog dva projekta. Prvi je zbog preseljenja doktora, a drugi što je jedan od kapitalnih investicija u Nemčevcu. Ovaj dom je prava slika općine Gornja Rijeka. Moram se zahvaliti načelniku i na projektu postavljanja foto panela na naše obrazovne ustanove. Gornja Rijeka je bila prva u tom projektu i pravcem energetske samodostatnosti nastavljamo dalje diljem županije. Posebno brinemo i o školi – istaknuo je župan i čestitao blagdan Male Gospe i Dan Općine Gornja Rijeka.

Izaslanica predsjednika Jadranka Žarković uputila je čestitke u svoje i uime predsjednika Zorana Milanovića. -U vašoj maloj sredini svi se poznaju i svi teže za boljim životom. Novac ne rješava sve problema, ali pomaže riješiti mnoge. Predsjednik isto naglašava da je europski novac naš novac i od velike je važnosti kako bismo ostvarili opravdane ambicije. Treba ulagati u kvalitetne vrtiće i škole i to je preduvjet ostanka mladih ljudi u svom kraju – istaknula je.