U subotu u Križevcima akcija “Sigurno u školu s HAK-om”

Prometno-edukativna akcija „Sigurno u školu s HAK-om“, najavljena je jučer u Križevcima.

Akcija je vezana uz početak nove školske godine i namijenjena je djeci u dobi od 5 do 8 godina, njihovim roditeljima, kao i cjelokupnoj hrvatskoj javnosti.

Kroz provođenje akcije želi se senzibilizirati i upozoriti javnost, a osobito vozače, na povećani oprez u prometu jer se svake godine početkom rujna, kada počinje nova školska godina, u prometu pojavljuje veći broj djece koja kreću u školu.

Tajnik AMK-a Križevci Stjepan Peršin rekao je kako će se tijekom rujna obići svi prvi razredi svih škola s područja grada Križevaca i okolnih općina (Sveti Ivan Žabno, Sveti Petar Orehovec, Gornja Rijeka i Kalnik), s brošurama te majicama koje će dobiti svako dijete. Tu je i slikovnica te upute za roditelje.

Pročelnik Grada Križevaca Sandro Novosel zahvalio se na održavanju ove hvalevrijedne akcije koja educira i učenike i roditelje kako se sigurno ponašati u prometu.

“U suradnji s dječjim vrtićima i školama vjerujem da će svi dobiti prave i korisne upute, ne samo u subotu, već i kroz cijeli rujan.”– naglasio je Novosel.

Predsjednica odbora za prometnu preventivu i rad s djecom i mladeži AMK Križevci Terezija Horvat poželjela je svima uspješnu nadolazeću školsku godinu te istaknula dobru suradnju s AMK Križevci, HAK-om i Policijskom upravom Križevci te zahvalila svima na suradnji.

Načelnik Policijske postaje Križevci Ivan Pukec predstavio je detalje edukacije i djece ali i vozača u prometu, te naglasio, kako zbog užurbanog načina života, vozači sve rjeđe staju na pješačkim prijelazima. Na subotnjem poligonu vrtićancima i prvašićima dat će se i prilika da pokažu svoje vještine upravljanja biciklima te će ih se time nesvjesno podsjetiti koliko je važno nositi kacigu, koja ih u dosta slučajeva može spasiti od težih ozljeda.

Akcija će se održati na Trgu J.J. Strosmayera u subotu, 9. rujna, od 9 sati, uz nastup Križevačkih mažoretkinja i Gradskog puhačkog orkestra Križevci.