Udruga “Maslačak” proslavila 33. rođendan

Današnja Udruga osoba s intelektualnim teškoćama i njihovih obitelji ‘Maslačak’ Križevci osnovana je 1990. godine od strane nekoliko stručnjaka i roditelja i ove godine 14. rujna proslavila je 33. rođendan.


Tijekom godina je u tijelima upravljanja bilo sve više roditelja i udomitelja. Redovni članovi su roditelji, udomitelji, skrbnici, stručnjaci i građani koji žele doprinijeti kvalitetnijem životu djece s teškoćama u razvoju i osobama s intelektualnim teškoćama.

Kroz 30 godina rada Udruge provedeni su brojni projekti i programi, uz pomoć donatora i kroz građanske i humanitarne akcije. Obnovljena je derutna kuća koju je Udruga “Maslačak” dobila na korištenje od Grada Križevaca 2012. godine te je kupljeno kombi vozilo za prijevoz članova.

Rad udruge je prepoznat u lokalnoj zajednici, a članovi su sve bolje integrirani i prihvaćeni. Današnja predsjednica udruge Tamara Premuš, već je dugi niz godina na ovoj poziciji. Ubrzo nakon dolaska u udrugu predložena je za predsjednicu te u svibnju 2004. godine preuzima funkciju predsjednice koju obnaša do danas.


Volonterski obavlja sve dužnosti koje predsjednica ima, ali i piše projekte i sudjeluje u provedbi istih. Educirala se na brojnim edukacijama te je stekla znanja i kompetencije potrebne za rad i vođenje udruge.

Djeca s teškoćama u razvoju i osobe s intelektualnim teškoćama nemaju posebne potrebe kako se to često ističe, oni imaju iste potreba kao i ostali samo što se njihove potrebe nažalost zadovoljavaju na puno teži način za što treba puno strpljenja, vremena i ljubavi. Pomognite uvijek kad ste u prilici jer nikada ne znate što vam sutra nosi i kada će i vama trebati pomoć. Udruzi “Maslačak” poželjet ćemo sretan 33. rođendan i nek je još dugi niz godina pred njima uz dobar i predan rad koji obavljaju za svoje članove.