Županija i predstavnici udruga potpisali ugovore za sufinanciranje projekata u okviru natječaja Saveza Alpe Jadran

U Županijskoj upravi predstavnici udruga potpisali su ugovore o dodijeli financijskih sredstava na temelju prethodno provedenog Javnog poziva za sufinanciranje projekata udruga u 2023. godini ugovorenih u okviru natječaja Saveza Alpe Jadran. Uime Koprivničko-križevačke županije ugovore je potpisao župan Darko Koren, a potpisivanju su prisustvovali i zamjenik župana Ratimir Ljubić te pročelnica Službe ureda župana Melita Ivančić.

Ukupan iznos sufinanciranja Županije iznosi 9.889,46 eura za četiri projekta iz područja Tematske koordinacijske točke „Ruralni razvoj i etnička baština“. Po završetku ovogodišnjeg Javnog poziva, sufinanciranje su ostvarili Folklorni ansambl Koprivnica za projekt 15. Međunarodni susret dječjih folklornih skupina „U bakinom krilu“, Zajednica kulturno-umjetničkih udruga Koprivničko-križevačke županije za projekt 16. Međunarodni festival folklora „Iz bakine škrinje“ i Dani kulturne baštine, Udruga „Stari zanati“ za projekt Šetnja kroz naivu te Košarkaški klub Koprivnica za projekt Alpe Adria košarkaški kup mladih – Tradicija „loptanja pod obručima“ u ruralnom području AAA.

20230831 110837

Podsjetimo, navedeni projekti su prethodno ostvarili sufinanciranje Saveza Alpe Jadran u ukupnom iznosu od 12.900,00 eura i osigurali provedbu međunarodnog projekta u koji su uključeni brojni inozemni partneri. Tako su Zajednica kulturno-umjetničkih udruga Koprivničko-križevačke županije i Udruga „Stari zanati“ već proveli svoje projektne aktivnosti, dok se provedba projekata Folklornog ansambla Koprivnica i Košarkaškog kluba Koprivnica očekuje u nadolazećem razdoblju.

Župan Darko Koren izrazio je zadovoljstvo dosadašnjim međunarodnim projektima te uputio čestitke predstavnicima udruga koje kontinuirano rade na promociji Županije i njezine kulturne i tradicijske baštine.

Ovakvi projekti doprinose promociji Županije, njene kulturne baštine i tradicije te naivne umjetnosti, ali i sporta. Pojedini projekti se već tradicionalne provode uz sufinanciranje Saveza Alpe Jadran i Koprivničko-križevačke županije te mi je iznimno zadovoljstvo što možemo doprinijeti radu vaših organizacija koje svake godine prezentiraju nove programe za naše građane i zajednicu. Imamo i nove prijavitelje koji su prepoznali našu suradnju sa Savezom Alpe Jadran te se nadam da će nastaviti prijavljivati svoje projektne ideje i tako stvoriti tradiciju novih programa“, dodao je župan.

Po predstavljanju svojih projekata, riječima zahvale su se obratili Tihomir Želimorski uime Udruge „Stari zanati“, Nada Šešić uime Folklornog ansambla Koprivnica i Zajednice kulturno-umjetničkih udruga KKŽ te Dražen Jalšovec uime Košarkaškog kluba Koprivnica. Istaknuli su značaj podrške Županije u provedbi projekata koji, prije svega, za cilj imaju privući interes građana, promovirati kulturu i tradiciju našeg područja te se povezati s udrugama istog područja djelovanja.

Ove godine je regijom članicom Saveza Alpe Jadran postala i Autonomna Pokrajina Vojvodina te je prošireno područje partnerstva udruga, a u tijeku je i drugi ovogodišnji Javni poziv  Saveza Alpe Jadran za sufinanciranje međunarodnih projekata koji je otvoren do 2. listopada 2023. godine.