Bogat sadržaj i razne izložbe privukle brojne posjetitelje u Muzej grada Đurđevca

Muzej grada Đurđevca bilježi izvrsne rezultate na kraju ljetne sezone te ponovno bilježi znatan porast dolazaka i sve veću zainteresiranost. Zahvaljujući velikim izložbama i bogatim sadržajima, muzej je u rujnu i listopadu posjetilo više od tisuću posjetitelja iz raznih krajeva Hrvatske i inozemstva.

– Uz početak školske godine, brojne organizirane skupine vrtićke dobi i školarci posjetili su Interpretacijski centar Picokijade, aktualnu veliku izložbu Henrija de Toulousea-Lautreca te izložbu više od stotinu likovnih radova na 39. smotri likovnih radova amatera Hrvatskog sabora kulture. Zanimljivosti o utvrdi mogli su čuti uz stručno vodstvo i proširenu stvarnost, rekla je Edita Janković Hapavel, ravnateljica Muzeja grada Đurđevca i najavila skorašnja događanja u muzejskim prostorima.

– Čeka nas žiriranje dječjih radova s likovnog natječaja „Zaplešimo“ s izložbom odabranih radova,  koja će otvorena za javnost biti 23. listopada 2023. Dječji radovi svojevrsni su hommage velikom francuskom slikaru i grafičaru Henriju de Toulouse-Lautrecu čija se izložba može razgledati do kraja mjeseca listopada. Muzej će također u listopadu ugostiti i studente s Akademije likovne umjetnosti iz Zagreba s kojom već dugo i uspješno surađuje, a čija se  suradnja i dalje nastavlja, rekla je ravnateljica i najavila da se već pripremljena i brojna događanja u narednom mjesecu, od kojih je izdvojila izložbu zagrebačke akademske slikarice Nade Žiljak, a uz bogata likovna događanja u najavi je i glazbeni koncert glazbenih umjetnica Vlatke Peljhan i Mije Elezović.