Dan ružičaste vrpce obilježen u Velikoj Gorici

Udruga edukacijom protiv raka dojke Zagrebačke županije danas je organizirala manifestaciju „Dan ružičaste vrpce“ ispred sjedišta Udruge u Velikoj Gorici.

U ime Zagrebačke županije obilježavanju su nazočili predsjednica Županijske skupštine Martina Glasnović i zamjenik župana Ervin Kolarec.

Predsjednica Županijske skupštine Zagrebačke županije​ Martina Glasnović istaknula je je kako Zagrebačka županija aktivno pruža podršku udrugama ovog tipa, a s posebnom pažnjom pristupaju ruralnim područjima u kojima svijest možda nije dovoljno razvijena.-Prijašnjih godina prikupljali smo i sredstva za aparate za mamografiju. Zagrebačka županija kroz niz programa brine o zdravstvu i o zdravstvenoj skrbi naših sugrađanki – poručila je.

Zamjenik gradonačelnika Velike Gorice Neven Karas rekao je kako opasnost od zloćudnih bolesti postoji te se može umanjiti jedino razvojem svijesti i dobrom prevencijom.

Predsjednica udruge Đurđa Dehin kazala je kako je prevencija izuzetno važna. -Smatram da se premalo pažnje i značaja pridaje prevenciji. Činjenica da je tumor dojke izliječiv vrijedi isključivo ako je taj tumor otkriven na vrijeme. Važno je probuditi svijest kod žena, a ove akcije pridonose tome.

Ova šetnja označena ružičastom bojom, bilo to kišobranima, bilo to ružičastim majicama, nema za cilj predstaviti rad naše udruge ili, eto, eventualno prikupiti sugrađane da se druže, već ima za cilj privući pažnju te time ujedno proširiti svijesti sugrađanke pozvati na pojačan oprez – napomneula je Dehin.

Zamjenik župana Zagrebačke županije Ervin Kolarec kazao je kako mu je čast dati podršku udruzi te ukazati na važnost njihovog rada.

-Drage dame, majke i djevojke, pregled traje svega nekoliko minuta, stoga apeliramo na svas da se pregledate i ostanete zdrave. Udruga u kontinuitetu ima sjajne projekte i programe, vrlo su aktivne i zagrebačka županija im je davala i davat će u budućnosti podršku za njihovo djelovanje – poručio je dožupan.