Evo što nas očekuje na 25. Obrtničkom i gospodarskom sajmu u Križevcima

U Maloj gradskoj vijećnici Grada Križevaca u ponedjeljak je održana 3. sjednica Organizacijskog odbora Obrtničkog i gospodarskog sajma Koprivničko-križevačke županije na kojoj je definiran konačan program sajma.


Sjednicu je otvorio župan Darko Koren istaknuvši zadovoljstvo što organizacija ove tradicionalne gospodarske manifestacije ide sukladno planu.


O programu je govorio direktor sajma Božo Barać napomenuvši kako će prvi dan sajma započeti posjetom učenika osnovnih škola i prezentacijom obrtničkih zanimanja.

Uslijedit će panel rasprava na temu brendiranja regionalnog turizma i nakon toga u 11,00 sati svečano otvorenje sajma u sportskoj dvorani Gimnazije Ivana Zakmardija Dijankovečkoga. Prvi dan sajma završit će tradicionalnim Martinjem po Križevačkim štatutima koje će se ove godine održati u restoranu Vojarna.


Drugi dan sajma započet će organiziranim posjetom sajmu obrtnika iz drugih županija kao i nastupom djece iz križevačkih dječjih vrtića.

Neizostavan dio subote bit će Revija frizura i modna revija koja će se održati u 19,00 sati u sportskoj dvorani Gimnazije Ivana Zakmardija Dijankovečkoga.


Zadnji dan započet će 49. Međugradskom i 32. Međužupanijskom izložbom malih životinja koja je već tradicionalni dio ovog sajma. S obzirom na ovogodišnju temu sajma „Razvoj ruralnog turizma u Koprivničko-križevačkoj županiji“, održat će se i panel rasprava na temu vinskih klijeti, a predstavit će se i okusi Podravine i Prigorja.


Kao i svake godine, proglasit će se najatraktivniji izložbeni prostor dok će svi posjetitelji kupnjom ulaznice sudjelovati u nagradnoj igri koja se održava pod pokroviteljstvom Mima namještaja.
Sajam će obogatiti i atraktivna izložba najboljih fotografija hrvatskih županija koje su pristigle na natječaj Hrvatske zajednice županija pod nazivom „Volim svoju županiju 2023.“.


Podsjetimo, 25. Obrtnički i gospodarski sajam Koprivničko-križevačke županije održat će se od 10. do 12. studenog u organizaciji Koprivničko-križevačke županije te suorganizaciji Grada Križevaca, Hrvatske gospodarske komore Županijske komore Koprivnica, Obrtničke komore Koprivničko-križevačke županije, Udruženja obrtnika Križevci, PORA Regionalne razvojne agencije Koprivničko-križevačke županije, Turističke zajednice Koprivničko-križevačke županije i Turističke zajednice Grada Križevaca.


Ispred suorganizatora, Grada Križevaca, okupljene članove Organizacijskog odbora pozdravio je gradonačelnik Mario Rajn.