Gradu Križevcima odobreno sufinanciranje projekta „Pomozimo jedni drugima VI“

Ministarstvo znanosti i obrazovanja donijelo je Odluku o financiranju kojom se Gradu Križevcima odobrava dodjela bespovratnih sredstava u iznosu od 166.430,16 eura za provedbu projekta „Pomozimo jedni drugima VI“.

Riječ je o projektu kojim je za 30 učenika s teškoćama u razvoju u Osnovnoj školi Ljudevita Modeca, Osnovnoj školi „Vladimir Nazor“ i Centru za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju osigurana podrška pomoćnika u nastavi i stručnog komunikacijskog posrednika. Plaća pomoćnika odnosno stručnog komunikacijskog posrednika osigurana je u sklopu projekta, a dodatno uz to, Grad Križevci će iz Proračuna osigurati sredstva za božićnice, regres i dar za dijete.


Opći cilj projekta „Pomozimo jedni drugima VI“ je doprinijeti povećanju socijalne uključenosti i integraciji učenika s teškoćama u razvoju u osnovnoškolskim odgojno-obrazovnim   ustanovama na području grada Križevaca, poboljšati njihova obrazovna postignuća, socijalizaciju, socijalne vještine i emocionalno funkcioniranje. Djeci će biti lakše učiti i savladati gradivo, a važan aspekt projekta su inkluzija i zapošljavanje.

Partneri na projektu su Osnovna škola „Vladimir Nazor“ Križevci, Osnovna škola Ljudevita Modeca Križevci i Centar za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju Križevci. Ukupna vrijednost projekta je 184.922,40 eura od čega će 10 posto sufinancirati Grad Križevci, a ostatak Europski socijalni fond.