Križevčani Vlatka i Mato Raguž sudjeluju na Festivalu pčelarstva

U središtu Svetog Ivana Zeline na štandovima izlažu brojni proizvođači meda iz Zagrebačke, Varaždinske i Koprivničko-križevačke županije. Iz Križevaca su na Festivalu pčelarstva Vlatka i Mato Raguž.

Vlatka Raguž nam je rekla kako je članica OPG-a Raguž. -Imamo cvjetni i bagremov med i 60-ak košnica. Šef je sin Berislav, a tata Mato radi na terenu. Proizvode prodajemo na kućnom pragu, imamo stalne kupce – kazala je i napomenula kako ih se može pronaći u Potočkoj ulici 140 u Križevcima.

-Medenjake smo počeli proizvoditi za privatne potrebe, a onda je bilo puno zainteresiranih pa smo krenuli i s “Bakinim medenjacima”. To je pravi recept moje bake. Kćer radi lizalice od meda, suhog praha od cikle, a radimo gverc, medicu i ocat od meda. Imamo med u saču, a radimo i inpregniranu kaninu od voska za pohranjivanej hrane. s njomse mogu pokrivati kolači, sir i slični proizvodi – kazala nam je vlatka Raguž i dodala kako nije vjerovala da će proizvoditi sve pobrojane proizvode.

-Mislili smo da tko će to kupovati, ali ide jako dobro i kvalitetni proizvodi uvijek nađu kupca. imamo još nekoliko proizvoda u planu, ali to ćemo drugom prilikom – zaključila je.