Održano druženje sudionica Festivala žena iz ruralnih područja

U okviru kontinuiranih aktivnosti vezanih uz Festival žena iz ruralnih područja Koprivničko-križevačke županije, održano je druženje sudionica i organizatora u Lovačkom domu „Zeko“ u Kalinovcu. Tom prilikom je predsjednica županijskog Povjerenstva za ravnopravnost spolova Verica Rupčić zahvalila ženama na sudjelovanju i osobnom angažmanu, ali i njihovoj pratnji i svima koji su im bili podrška. Istaknula je važnost pojedinačnih prezentacija, kojima se postiže cilj prikaza različitosti života današnjih žena u ruralnom prostoru, a time i život njihovih obitelji pa i društvene zajednice u kojoj žive jer su mnoge nositeljice društvenog i kulturnog života u svojim sredinama. Spomenula je i razne faze Festivala i izrazila zadovoljstvo činjenicom da žene na pravi način prepoznaju priliku za promociju, a posebno za stvaranje novih prijateljskih veza, razmjenu iskustava i poslovnu suradnju te su postale ambasadorice, koje animiraju žene za iduće Festivale. Na taj način je ostvaren cilj umrežavanja žena, što je njezina želja da bude kontinuirani proces. Posebno je zahvalila na prilici da upozna mnoštvo divnih žena, koje su oplemenile njezin život.

Veliku zahvalu za izvrsnu suradnju i potporu u svakom smislu je uputila saborskom zastupniku i općinskom načelniku Darku Soboti, kao domaćinu. Načelnik je izrazio zadovoljstvo što je Festival održan u Kalinovcu te je zahvalio svim sudionicama na prezentaciji svega što rade, a posebno na čuvanju naše kulturne baštine i tradicije. Zahvalio je i organizatorima na velikom trudu i uspješnoj provedbi.

IMG 0473

Sudionice je pozdravio i predsjednik Županijske skupštine Damir Felak, koji je sudjelovao u organizaciji i provedbi Festivala kroz svih 12 godina. Izrazio je važnost i veliku vrijednost ovog jedinstvenog projekta sa svim elementima, koji su uz izmjene kroz godine stvorili posebnost na koju svi moramo biti izuzetno ponosni. Zahvalio je svim sudionicama, njihovoj pratnji i obiteljima, kao i organizatorima, a posebno Verici Rupčić, koja s velikim entuzijazmom ulaže puno truda u pripremu i provedbu Festivala.

Nazočne je u ime župana pozdravila pročelnica Službe ureda župana Melita Ivančić, koja je naglasila važnost afirmacije žena kroz Festival uz potporu župana i zamjenika te izrazila želju da se projekt održi u kontinuitetu jer je uz svoju jedinstvenost ostvario važnu prepoznatljivost u zemlji i inozemstvu uz međunarodni karakter. Naglasila je važnost promocije žena kroz njihovu prezentaciju svestranosti i kreativnosti te svega što im je važno i što čini njihov život kvalitetnim i sadržajnim.

DSC 0332

Druženje je bilo prilika za bolje upoznavanje, razmjenu iskustava i umrežavanje žena u opuštenoj i veseloj atmosferi. Svaka sudionica je s okupljenima podijelila svoje dojmove, a zajedničko im je svima zadovoljstvo sudjelovanjem na Festivalu uz naglasak kako je to prekrasno iskustvo uz nezaboravne uspomene za cijeli život. Stoga su naglasile kako svoje zadovoljstvo dijele i u svojim okruženjima pa su neke od njih već pronašle žene koje će sudjelovati na slijedećem Festivalu, a ostale su obećale kako će to uskoro učiniti.

Uz druženje i uživanje u prekrasnoj prirodi i prostoru uređenom u lovačkom stilu, zajednički zaključak je da je Festival u potpunosti uspješan te da je interes iz godine u godinu sve veći, kako sudionica, tako i posjetitelja. Svi su izrazili želju da se Festival organizira i dalje jer je u svojoj jedinstvenoj formi jedina prilika za pojedinačnu prezentaciju žena te ima važne elemente u mnogim segmentima djelokruga rada Povjerenstva za ravnopravnost spolova.

Uz iznenađenje u obliku prekrasne torte, koju je pripremila Anita Kovačić, za dobru atmosferu uz posebnu svirku, pjesmu i ples pobrinula se ovogodišnja sudionica Festivala Marija Pavlović, predstavnica općine domaćina, koja je okupila prijatelje glazbenike i u svojoj osebujnoj svestranosti zasvirala na kontrabasu. Na upečatljiv način stvorena je posebna atmosfera svojstvena ženama pa je to bila večer za pamćenje u svakom smislu.