Svečano otvorena nova školska dvorana u Bedenici

Danas je svečano otvorena nova školska dvorana Osnovne škole Bedenica, čiju je izgradnju s gotovo 3 milijuna eura u cijelosti financirala Zagrebačka županija. Nova dvorana neto je površine 1.510,45 m², a čine ju velika dvodijelna dvorana s teleskopskim tribinama s klupama i mala dvorana za gimnastiku.

Svečanom otvorenju nazočili su župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić, ravnatelj škole Krunoslav Ujlaki, načelnik općine Slavko Cvrlja, izaslanik predsjednika Vlade Josip Pavić te izaslanik predsjednika Sabora Tomislav Okroša.

-Ovo je velik dan za općinu Bedenica. Maksimalno smo se trudili da se dvorana počne što prije graditi i u roku izgradi, što mislim da smo i ostvarili. Vjerujem da su svi učenici, roditelji, nastavnici i Bedeničani zadovoljni otvaranjem ove dvorane, koja će služiti na dobrobit svih njih – kazao je župan Kožić.

Pozdravne riječi uputio je i načelnik općine Slavko Cvrlja koji je naglasio kako je ovo najveći projekt u povijesti općine. -Moram napomenuti kako ovu osnovnu školu ne pohađaju samo djeca s područja ove općine, nego i iz jedinica susjednih lokalnih samouprava. Projekt je promijenio i vizuru naše općine i siguran je zalog opstojnosti – zaključio je Cvrlja.

Ravnatelj škole Krunoslav Ujlaki rekao je kako je ovaj projekt njegov san, ali i san svih mještana Bedenice. -Osim tjelesne i zdravstvene kulture, već su se javile neke udruge i klubovi koji će doći u dvoranu pa će ona biti u potpunosti iskorištena – kazao je Ujlaki te zahvalio Županiji na velikoj investiciji.

Svečanosti su nazočili gradonačelnik Svetog Ivana Zeline Hrvoje Košćec, načelnica Rakovca Brankica Benc, načelnik Preseke Martin Martić i brojni drugi gosti.