U Lovačkoj kući u Sokolovcu Radomir Perin-Raša predstavio svoje fotografije i fotomonografiju

Radomir Perin-Raša izložio je u subotu svoje fotografije u Lovačkoj kući u Sokolovcu, a predstavljena je i fotomonografija.

Naime, Radomir Perin-Raša predstavio je svoje fotografije na trećoj samostalnoj izložbi fotografija o prirodi. Uvodno je okupljene pozdravio uime domaćina, tvrtke KTC, Siniša Katavić. -Radomir Perin-Raša je zaslužan za ovu izložbu i ponosan sam na to što je moj veliki prijatelj. Vrhunski je umjetnik i čovjek, a dugo godina sam mislio da sam poznavatelj prirode. Uz njega sam naučio kako se cijeni i kako se voli priroda i kako živjeti s njom. Zamolio sam autora, jer su požari na području Afrike poharali su veliko područje i zamolili su hranu za divljač. Rašo je odmah rekao da će odvojiti dio honorara – kazao je Siniša Katavić.

Ivica Budor, predsjednik Hrvatskog lovačkog saveza čestitao je domaćinu na organizaciji izložbe van gradova. -Danas gotovo nemamo u Hrvatskoj ljudi koji se bave lovnom fotografijom. Hvala domaćinu na pozivu, a lovcima dobra kob – poručio je Budor.

Autor je uvodno zahvalio KTC-u na pomoći u organizaciji izložbe. – Ponosan sam što sam ovdje i što sve izgleda onako kako smo planirali. Ovdje je 45 godina moga rada, fotografijom se bavim profesionalno, jer ovakav trud je pečat mog rada i života. Veliki sam lovac, poznajem divljač i zato fotografije mogu biti ovakve. Za to treba i oprema, a kod mene postoje kategorije, dobra, odlična i vrhunska fotografija. Imam 500 tisuća fotografija koje sam sveo na 30 tisuća, a imam 3 tisuće vrhunskih fotografija. Ovdje smo uspjeli postaviti 150-160 fotografija – istaknuo je Raša i dodao kako predstavlja i trojezičnu fotomonografiju s oko 700 fotografija na 344 stranice.