U petak počinje 12. izdanje križevačkog festivala “Pinklecfest 2023.”

Udruga P.O.I.N.T. najavljuje 12. izdanje Pinklecfesta koje će se održavati u petak i subotu, 13. i 14. listopada. Ovdje donosimo dio programa Pinklecfesta, raspored predavanja koja će se održati u multimedijskoj dvorani Gradske knjižnica “Franjo Marković” Križevci.

Cjelovit program možete vidjeti na službenoj stranici PINKLECFESTA

Organizator 12. izdanja Pinklecfesta je udruga P.O.I.N.T., partneri su Planinarsko društvo Kalnik Križevci i Gradska knjižnica Franjo Marković, dok je pokrovitelj festivala Grad Križevci.

“Pinklecfest – kako su ga inicijatori i organizatori nazvali po kajkavskoj riječi pinklec, što označava naramak ili zavežljaj potrepština, u središnjem vikendu listopada publici nudi besplatan program ispunjen višemedijskim predavanjima, putopisnim prezentacijama i planinarskim pohodom na obližnju planinu Kalnik, što se u dosadašnjim izdanjima festivala, zahvaljujući sunčanim jesenskim danima i kvalitetnoj organizaciji lokalnih planinara, pokazalo kao pun pogodak.”

Izvor i detalji o događanju na poveznici Program / Raspored – Pinklecfest 2023

Petak, 13. 10. 2023. – Multimedijska dvorana Gradske knjižnice “Franjo Marković” Križevci

Libanon – zemlja cedrovaIvona Bačelić Grgić20:00h
Uspon na krov Afrike – KilimanjaroAlojz Cetl i Matija Čupen21:00h
Apulija – peta talijanske čizmeIvana Kulko i Jelena Šverko21:50h

Subota, 14. 10. 2023. – Križevci – Kalnik


8:00 – 9:00h Okupljanje i prijava sudionika na Trgu J. J. Strossmayera u Križevcima

Pozdravna riječ predsjednika Planinarskog društva Kalnik Križevci, upoznavanje s trasom pohoda i vodičima te polazak na pohod. Trasa pohoda vodi kroz grad, šume, livade, polja i vinograde do Kalnika. Dužina trase okvirno je 18 kilometara.

Subota, 14. 10. 2023. – Multimedijska dvorana Gradske knjižnice “Franjo Marković” Križevci

Kad Svizac postavlja i rastavlja šator po ŠkotskojMartina Hrupić19:40h
Putem sjevera – biciklom uz pse do NordkappaHrvoje Jurić20:30h
Putem svile od Križevaca do UzbekistanaIvan Mušlek i Marin Glamuzina21:20h

Po uzoru na vršnjački Hrvatski putnički festival (Croatian Travel Festival) koji se održava u kasno proljeće, ovaj je križevački kulturno-avanturistički festival posvećen putovanjima smješten u listopad kako bi u jesenskom periodu u središnjem dijelu Hrvatske okupio zaljubljenike svih uzrasta u vožnje, letove, plovidbe i pješačenja te postao mjestom njihovog zajedničkog druženja, razmjene iskustava i zabave.