U sklopu Erasmus+ projekta učenici Srednje gospodarske škole Križevci otputovali u Španjolsku

Srednjoj gospodarskoj školi Križevci je ove školske godine odlukom AMPEU (nadležne agencije) odobrena financijska sredstva za provođenje Erasmus + projekta pod nazivom: Stručna praksa za agrotehničare u poduzećima “AgroECOcultural”, broj: 2023-1-HR01-KA122-VET-000134781. U sklopu projekta, 20 učenika i 2 nastavnice u pratnji su otišli u grad Zaragozu u Španjolskoj gdje će biti 3 tjedna. Cilj projekta je stjecanje novih iskustva, znanja i vještina učenika smjera Agrotehničar tijekom stručne prakse u poduzećima u Zaragozi u području poduzetništva i biljne proizvodnje te održivog razvoja.

U sklopu Erasmus + projekta mobilnosti “AgroECOcultural” učenici Srednje gospodarske škole zanimanja agrotehničar (2., 3. i 4. razred) odradit će stručnu praksu u Zaragozi u Španjolskoj od 20.10. do 11.11. 2023.
Trotjedna avantura učenika započela je dolaskom u Zaragozu 20.10.2023.. Vikend su iskoristili za upoznavanje grada i španjolskog jezika i kulture. Turistički vodič iz agencije Asociación Mundus proveo ih je kroz glavni trg Plaza del Pilar i učenicima, kroz zanimljiv način i istraživanje, prikazao posebnosti španjolske kulture i povijesti.

U ponedjeljak 23.10. učenici su krenuli odrađivati stručnu praksu iz područja biljne proizvodnje, održivog razvoja i poduzetništva u odabranim poduzećima. Učenike na putovanju prate nastavnice Zdravka Harmadi i Martina Čengić Filipčić.