Klub žena s bolestima dojke “Agata” Križevci poziva na predavanje uglednog liječnika Veljka Đorđevića

Klub žena s bolestima dojke “Agata” Križevci u petak 10. studenoga organizira predavanje poznatog  prof. dr. sc. Veljka Đorđevića, prim., dr.med. u 17:00 h u multimedijskoj dvorani  Gradske knjižnice “Franjo Marković” u Križevcima..

Veljko Đorđević je izvanredni profesor na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Osnovnu školu i gimnaziju završio je u Osijeku, a 1975. studij medicine u Zagrebu. 1981. završava specijalizaciju iz psihijatrije, a 2005. užu specijalizaciju iz socijalne psihijatrije.

Završio je niz poslijediplomskih studija, treninga i tečajeva (Biomedicina i zdravstvo – poslijediplomski studij,Opća teorija sustava, Hipnoterapija – treninzi, edukacije iz Transakcijske analize, Transakcijske analize ponašanja, te niz drugih nacionalnih imeđunarodnih edukacija iz područja psihoterapije, socijalne psihijatrije i komunikacije u medicini.

Kao specijalist psihijatar radio je u Kliničkom bolničkom centru „Sestre milosrdnice“ do 1992., kada prelazi u privatnu psihijatrijsku ordinaciju, a od 2002. radi prvo kao pomoćnik ravnatelja  KBC-a Zagreb, zatim kao pročelnik Zavoda za preventivnu i socijalnu psihijatriju Klinike za psihijatriju KBC-a Zagreb te kao pročelnik Poliklinike Klinike za psihološku medicinu KBC-a Zagreb, do umirovljenja u listopadu 2016. godine. Radi na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu.

Osnivač je i prvi predstojnik  Centra za palijativnu medicinu, medicinsku etiku i komunikacijske vještine Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu (2010-2017).

Bio je urednik i voditelj preko tisuću radijskih emisija („Čovjek je čovjeku lijek“, „Povjerljivo s dr. Veljkom Đorđevićem“) te je urednik 647  autorskih televizijskih emisija pod nazivom „Ekspertiza dr. Veljka Đorđevića“. Objavio je preko stotinu stručnih i znanstvenih radova te više od deset stručnih knjiga, od koji su neke na engleskom jeziku, a neke prevedene na slovenski i makedonski jezik. Napisao je i sedam romana te nekoliko drama i član je Hrvatskog društva pisaca. Član je mnogih hrvatskih i međunarodnih društava, bio je urednik nekoliko stručnih i znanstvenih časopisa te dobitnik mnogih priznanja i nagrada.

Ima bogato kliničko iskustvo u radu s  pacijentima sa svim psihičkim poremećajima, a osobito se bavi liječenjem depresivnih i anksioznih poremećaja, psihotičnih poremećaja te svih vrsta ovisnosti, kao i liječenjem poremećaja jedenja (osobito pretilosti). Preuzeto sa službene stranic https://empatija.hr/dr-veljko-dordevic/, 7.11.2023.

Iz Kluba žena s bolestima dojke “Agata” Križevci pozivaju građane da dođu u što većem broju, poslušaju predavanje i porazgovaraju s uglednim liječnikom Veljkom Đorđevićem.