Prigorski radio osvojio nagradu “Zlatni mikrofon”

Radio je medij kojem publika najviše vjeruje, koji je točan i koji najmanje polarizira društvo, poručeno je danas s otvaranja Dana HURiN-a u Svetom Martinu na Muri.

Dani HURiN-a okupili su u utorak oko 200 predstavnika lokalnih radiopostaja i regulatornih agencija, Ministarstva kulture i medija, stručnjake iz radijske industrije te predstavnike akademske zajednice koji raspravljaju o sadašnjosti i budućnosti lokalnog radija. Organizator Dana HURiN-a je Hrvatska udruga radijskih nakladnika koja okuplja 70-ak lokalnih radijskih postaja iz cijele Hrvatske.

Večeras je održana i svečana dodjela godišnjih nagrada Hrvatske udruga radijskih nakladnika za 2023. godinu. U kategoriji “Zlatni mikrofon HURiN-a za radijsku akciju” osvojio je Prigorski radio.

Nagradu je večeras primila glavna urednica Prigorskog radija Ivana Mamula, na svečanosti koja se održala u Svetom Martinu na Muri.

-Prigorski radio započeo je s radom početkom ove godine i to na poznatoj frekvenciji 96,6 MHz. Radio je doživio potpuni rebranding, Moj cilj je od prvog dana na čelu Radija bio stabilnost poslovanja, povećanje plaća djelatnicima, dinamičniji informativni program i puno više zabave. Danas Prigorski radio ima čak sedam zaposlenih i brojne vanjske suradnike.

U svakom poslu mjere se ostvareni rezultati, a nagrade dođu kao potvrda rada i rezultata – rekao je direktor Prigorskog radija Željko Picig i dodao kako je ponosan na sve djelatnike Prigorskog radija, ali i portala Prigorski.hr koji odlično međusobno surađuju.

-U završnoj fazi je i izrada novog radijskog portala koji će biti bitno drugačiji od drugih radijskih portala, a u 2024. godini bit će još nekih iznenađenja – zaključio je Picig.