U đurđevačkom Područnom uredu Hrvatskog zavoda za socijalni rad svečano otvoren novi objekt za korisnike socijalnih usluga

 Đurđevcu je održana Završna konferencija projekta „Uspostava infrastrukture za pružanje socijalnih usluga Centra za socijalnu skrb Đurđevac“ kojoj su prisustvovali župan Darko Koren i zamjenik župana Ratimir Ljubić.

IMG 4225

Kako je uvodno naglasio v.d. voditelja Područnog ureda Đurđevac Hrvatskog zavoda za socijalni rad Daniel Rupić, riječ je o projektu na kojem su, uz nositelje Hrvatski zavod za socijalni rad, zajednički u partnerstvu surađivali Koprivničko-križevačka županija, Grad Đurđevac i Centar za pružanje usluga u zajednici Svitanje.

IMG 4239

„Projekt je vrijedan 879.426,11 eura, financiran je iz Europskog fonda za regionalni razvoj, a njime je izgrađena i opremljena nova zgrada koja će u prizemlju služiti za pružanje usluga poludnevnog boravka Centra za pružanje usluga u zajednici Svitanje za djecu bez odgovarajuće roditeljske skrbi i djecu s poremećajima u ponašanju s đurđevačkog područja, dok su na katu opremljeni prostori za pružanje preventivnih aktivnosti  đurđevačkog područnog ureda Hrvatskog zavoda za socijalni rad. Vjerujemo da ćemo imati podršku i po pitanju stipendiranja stručnog kadra koji nam je nužno potreban“, pojasnio je Rupić te zahvalio svim partnerima na sudjelovanju.

Župan Koren je istaknuo kako Županija snažno podupire razvoj socijalnih usluga kojom se nastoji pomoći obiteljima u potrebi i pružiti  podršku mladima.

IMG 4242

„Svjedočimo sve većim problemima u društvu, potrebno je zaštiti obitelj kao temelj našeg društva i stoga su ovakvi projekti hvalevrijedni. Ovo je primjer odlične suradnje Županije i Grada Đurđevca te ostalih uključenih partnera jer zajedno dijelimo istu želju, a to je da pomognemo u razvoju i unaprjeđenju sustava socijalne skrbi. Ovime se daje pečat društvu kakvom težimo, socijalno osjetljivom i naprednom. Županija sudjeluje i na ostalim projektima na đurđevačkom području kojim poboljšavamo socijalne usluge poput Centra za starije osobe Đurđevac koji će također biti od iznimnog značaja. Što se tiče kadrova, moram naglasiti kako Županija provodi sustav stipendiranja studenata pa tako stotinu studenata mjesečno prima stipendiju u iznosu 150 eura, a među njima je velik broj onih koji studiraju na fakultetima koji su predmet vašeg interesa – od socijalne pedagogije i rehabilitacije, psihologije i ostalih srodnih studija. Čestitam svima još jednom na uspješnom projektu i nastavljamo dalje s novim suradnjama“, poručio je župan Koren.

Prisutnima se obratio i gradonačelnik Grada Đurđevca Hrvoje Janči koji je kazao:

IMG 4243

„Ovo je pokazatelj da smo zrela zajednica u kojoj se sinergijom svih aktera može učiniti mnogo, a posebno za one najranjivije skupine kao što su djeca. Hvala svima koji su podržali projekt, posebno je to vrijedno ako znamo da su tri projekta od njih 70 na razini države, a koja se bave deinstitucionalizacijom usluga, na području naše županije“, rekao je Janči.

Ravnateljica PORA Regionalne razvojne agencije KKŽ Melita Birčić je dodala kako je županijska ustanova pružala stručnu pomoć u pripremi i provedbi projekta u okviru programa uz PORU po potporu.

IMG 4245

U pet godina smo proveli čak 220 projekata u okviru našeg programa i sa zadovoljstvom mogu kazati da su rezultati itekako vidljivi, a najbolje se ocrtavaju kroz zadovoljstvo koje se može primijetiti na licima djece.  Sve ovo je iznimno vrijedno za zajednicu i ne bi bilo moguće da nije bilo tako dobre suradnje s jedinicama regionalne i lokalne samouprave. Čestitam svima, preda nama su novi izazovi i projekti“, naglasila je ravnateljica Birčić.

IMG 4269

Nakon prigodnih obraćanja upriličeno je i svečano otvorenje novog objekta, a gosti su imali prilike razgledati nove prostore koji će biti dostupni korisnicima socijalnih usluga.

IMG 4283