U Đurđevcu će se za vikend održati Susret hrvatskih malih vokalnih sastava

Tijekom nadolazećeg vikenda 11. i 12. studenog 2023. u Đurđevcu će se održati 20. Susret hrvatskih malih vokalnih sastava.

Susret organizira Hrvatski sabor kulture uz materijalnu potporu Ministarstva kulture i medija RH, Koprivničko-križevačke županije te Grada Đurđevca. Suorganizatori 20. Susreta su Zajednica KUU-a Koprivničko-križevačke županije i Hrvatsko društvo skladatelja – ZAMP.

Realizaciji Susreta pomogli su Carlsberg Croatia, Turistička zajednica grada Koprivnice, Udruga žena Delovi, KUD Delovi, KUD Srce Koprivnica i Društvo žena Kamengrad – Starigrad, Koprivnica.

Nacionalni festival posvećen vokalnom stvaralaštvu će u svom 20. izdanju okupiti više od 300 pjevača iz 11 hrvatskih županija. U programu Susreta nastupit će ukupno 24 odabrana mala vokalna sastava koji su svoj nastup izborili na županijskim i regionalnim smotrama.

Atraktivnosti programa 20. Susreta, osim kvalitete izvedbi i broja sudionika, doprinijet će i raznolikost kategorija vokalnih sastava.Koncertni nastupi sastava će se održati u Domu kulture u dva dana: u subotu 11. studenog nastupit će mali vokalni sastavi folklornog i slobodnog izričaja iz cijele Hrvatske, a pridružit će im se i gosti Susreta: Ženski vokalni sastav „Đurđevčice“ KUD-a „Petar Preradović“, Đurđevac.

Sljedećeg dana, u nedjelju 12. studenog, održat će se drugi dio nastupa kad će đurđevačka publika moći poslušati izvorne pučke napjeve iz Gornjeg Kraljevca, Kutereva, Gospića, Ilove, Slavetića, Nove Rače, Križevaca, Male Subotice, Karlovca, Starih Perkovaca i Jakšića. Program Susreta će u oba dana započeti u 17 sati.

Izvedbe sudionika pratit će Stručno povjerenstvo u sastavu Dražen Kurilovčan, Zrinka Posavec i Robert Homen koje će odlučiti o najuspješnijim izvedbama u svakoj od tri kategorije koncertnog programa. Program će završiti podjelom priznanja i nagrada te okruglim stolom
povjerenstva i predstavnika malih vokalnih sastava.