Učitelj Osnovne škole “Grigor Vitez” Sveti Ivan Žabno Tomislav Hrebak održao predavanje na 10. državnom simpoziju učitelja Hrvatskoga jezika

Na 10. državnom simpoziju učitelja Hrvatskoga jezika koji se održavao u Šibeniku nastupio je i učitelj Osnovne škole “Grigor Vitez” Sveti Ivan Žabno Tomislav Hrebak.

U velikoj kongresnoj dvorani Katoličke osnovne škole u Šibeniku okupilo se 350 učitelja Hrvatskoga jezika iz cijele Hrvatske koji su u dva dana programa mogli slušati predavanja vezana uz govorenje kao jezičnu djelatnost. Predavanja su održali fakultetski profesori, metodičari nastave Hrvatskoga jezika, retoričari i komunikacijski stručnjaci, psiholozi i fonetičari, a među njima bio je i  učitelj Tomislav Hrebak. Tema njegova predavanja bila je “Glas i govor u javnom nastupu”, u okviru čega je govorio o važnosti učitelja u procesu oblikovanja i razvoja kulture govorenja učenika, s naglaskom na čimbenike dobrog retoričkog nastupa učitelja i metode njegova usavršavanja u okvirima sadržaja, retoričkog dizajna i govorne izvedbe.

Učitelj Hrebak ujedno je i fonetičar s dugogodišnjim djelovanjem u području govorništva i spikersko-voditeljskog rada, stoga je, kako je sam istaknuo, iskoristio ovu priliku da bi svojim kolegama učiteljima osvijestio važnost pravilne govorne izvedbe u razrednom odjelu, upoznao ih s osnovnim elementima i načelima dobrog javnog govornog nastupa te im dao praktične savjete i upute kako poboljšati vlastitu retoričku vještinu i što govorno spremnije stupiti u razred.