“Božićni vilenjaci” Prigorskog radija za članove Udruge “Maslačak”

S obzirom da uskoro stiže najljepši blagdan u godini, a to je Božić, Prigorski radio je odlučio darivati članove Udruge “Maslačak” Križevci. Udruga “Maslačak” djeluje već 33 godine i okuplja osobe s intelektualnim teškoćama, djecu s teškoćama u razvoju i njihove roditelje, udomitelje i skrbnike.

Svakodnevno se radi s osobama iznad 21. godine života kroz niz aktivnosti i radionica. Kroz poludnevni boravak nastojimo da im kvaliteta života bude na jednoj višoj razini, da uče i da su prihvaćeni u zajednici. Imamo široku lepezu aktivnosti: informatika, briga o sebi, kuhanje, kreativa, sport, od proljeća do jeseni briga o vrtu, dvorištu i okolišu i svatko može naći nešto za sebe prema svojim mogućnostima. Zahvalila bih se što Božićni vilenjaci Prigorskog radija ove godine sakupljaju poklone za naše članove. To je lijepa gesta i podrška našem radu što nam puno znači i vjetar je u leđa da radimo još bolje. Građani su se uvijek rado odazivali humanitarnim akcijama i pomagali nam tako da vjerujem da će i ova akcija Prigorskog radija biti prihvaćena – kaže predsjednica Udruge “Maslačak” Tamara Premuš.

“Maslačci” su izrazili svoje želje za Božić koje su zaista vrlo skromne, od čokolade, higijenskih potrepština, tenisica, pidžama, a najveća želja im je da se i dalje svi zajedno druže. Dobro nam dođu higijenske potrepštine, zatim potrepštine za kuhanje jer oni svakodnevno kuhaju u kući u Gundulićevoj ulici. Za provođenje kreativnih radionica potrebi su nam i razni materijali, blokovi papira, flomasteri, bojice. Naši “Maslačci” sve rade s puno ljubavi i u njihovo ime bih poželjela svima uz ove blagdane svako dobro, a najviše zdravlja jer to je najvrjednije i najdragocjenije – kaže Tamara Premuš.

Smisao Božića ne čine pokloni, već zajedništvo, ljubav i toplina koju poklanjamo jedni drugima te briga za one koji su u potrebi, a to će vjerujemo ovih blagdana osjetiti i “Maslačci”. Stoga pozivamo čitatelje i slušatelje da se uključe u akciju “Božićni vilenjaci”.

Pogledajte popis, odaberite broj te nam u inbox na Facebook profilu Prigorskog radija pošaljite koji poklon ste odabrali.
Poklone nosite kod nas na radio da ih stavimo ispod našeg bora i na završetku akcije vozimo ih u Udrugu “Maslačak”!

Hvala Vam što ste dio akcije “Božićni vilenjaci” Prigorskog radija i što ćete zajedno s nama razveseliti “Maslačke”!