Članovi Taekwondo kluba Radnik osvojili sedam medalja u Samoboru

U Samoboru su na međunarodnom turniru “JASTREB KUP PRIJATELJSTVA”  članovi Taekwondo kluba Radnik osvojili 7 medalja.

U prepunoj sportskoj dvorani sudjelovalo je 760 natjecatelja u raznim kategorijama i disciplinama, a križevački borci su nastupili u kategorijama mali školarci, mlađi kadeti, kadeti i kadetkinje.

Zbog korištenja nove opreme i velikog broj borilišta, turnir je počeo dosta stresno, ali iskustvo križevačkih trenera se pokazalo presudno te su uspjeli pripremiti djecu za natjecanje, a one koji su dugo čekali, motivirati za svoje prve borbe.

Od 10 članova kluba, četvorica su uspjela doći do finala te osvojiti tri zlatne i jednu srebrnu medalju.

U mlađim kadetima Rene Jandroković je do 33 kg osvojio 1. mjesto, Mislav Matoić +51kg – 1. mjesto i mlađa kadetkinja Nera Srbljinović koja je nastupila prvi put osvojila je 1. mjesto u kategoriji do 51 kg.

U kategoriji mali školarci Andrej Benčak osvojio je 3. mjesto u kategoriji +41 kg.

Kadet Gabrijel Kornet u kategoriji do 53 kg osvojio je 2. mjesto, a Šimuna Radikovića do 57 kg, ozljeda je zaustavlja u polufinalu te je osvojio 3. mjesto. Kadetkinja Zona Opsenica u kategoriji do 51 kg osvojila ja 3. mjesto.

Ovaj tjedan je obilježio i ispit za učenička zvanja ispred ovlaštenog ispitivača Taekwondo saveza Hrvatske i sva Radnikova djeca uspješno su položila za više pojaseve.

‘Ovim putem želimo zahvaliti svim roditeljima koji pomažu u prijevozu djece na turnire, navijanju za sve naše članove, sponzore i sve koji nas prate. Sretan Božić i Novu godinu žele vam treneri Taekwondo kluba Radnik Križevci: Karlo Šimonek, Zoran Jandroković i Damir Međeral’, poručili su.