Dobrovoljno vatrogasno društvo Bočkovec obilježilo pedeset godina humanog i kontinuiranog rada

Dobrovoljno vatrogasno društvo Bočkovec u subotu je obilježilo pedeset godina humanog i kontinuiranog rada. Na svečanosti vatrogasci su se prisjetili na bogatu povijest DVD-a koje kroz pola stoljeća djelovanja imalo 93 člana.

Kruno Kokot predsjednik je Društva, a zapovjednik Antonio Aleksić.

Okupljene je uime županijske i općinske Vatrogasne zajednice pozdravio predsjednik Dragutin Hendelja.-Pedeset godina je puno u svakom radu. Dobili ste županijska sredstva, ali i 850 eura općinskih sredstava. Dobili ste kamion i želim da ga održavate, a da ga malo koristite. Čestitam osnivačima Društva i svima Vama – kazao je.

Pokrovitelj svečanosti i općinski načelnik Franjo Poljak uputio je čestitke DVD-u Bočkovec na velikom jubileju. -Čestitam i na održavanju protokola, blagoslovu zastave i vozila. Lijepo je bilo slušati o bogatoj povijesti Društva, a rad DVD-a Bočkovec intenzivno pratim od 1997. godine. Bilo je oscilacija u radu, ali to je normalno u radu svake udruge. Drago mi je što ste uspjeli ljubav prema vatrogastvu prenijeti prema mladima. Na tim temeljima Društvo ima svjetlu budućnost – rekao je Poljak.

Blagoslov je uputio župnik Krunoslav Detić, a na kraju svečanosti uručene su diplome i medalje zaslužnim članovima Društva.