Križevčanka Tea Knapić nedavno je preuzela ordinaciju obiteljske medicine u Ferdinandovcu

Važnost postojanja ordinacije obiteljske medicine i zdravstvene zaštite posebno do izražaja dolazi u ruralnim sredinama.


Križevčanka Tea Knapić odlučila se za rad upravo u ruralnoj sredini te je prije dva mjeseca počela raditi kao liječnica u ordinaciji obiteljske medicine u Ferdinandovcu.

Za Prigorski radio je otkrila kako je ove godine diplomirala, praksu je odradila u Zagrebu, te joj je rad u ovoj ordinaciji prvi posao.

– Nakon studija u Zagrebu koji je trajao šest godina te života u Zagrebu, moja velika želja bila je maknuti se od te gužve i otići u sredinu koja je sličnija mojim Križevcima, gdje su ljudi topli i srdačni. To sam pronašla u Ferdinandovcu, koji mi je dao mogućnost da ostanem u županiji i budem blizu svojim Križevcima te da istovremeno razvijem prijateljski odnos s pacijentima. Odnos s pacijentima je prekrasan, ima neku toplinu, puno humora i lijepog druženja. Svakom liječniku koji se želi maknuti iz velikog grada, preporučujem rad u ruralnoj sredini – kaže Tea.


Ambulanta u Ferdinandovcu trenutno broji 1200 pacijenata, dodaje Tea:
– Pacijenti u ruralnoj sredini puno više cijene liječnika nego u velikim gradovima i manje su zahtjevni. U radu mi puno pomažu Koprivničko-križevačka županija, gradonačelnik, ravnateljica županijskog Doma zdravlja te načelnik Općine koja mi je i dala poticaje da dođem ovdje. Bez ovakve podrške, ne bih došla ovdje i ne bi se tako dobro snašla u Ferdinandovcu. Hvala i mojim pacijentima koji su me tako toplo primili i što su učinili da se u Ferdinandovcu osjećam kao kod kuće – zaključila je Tea.