Svečano otvoreni CROAGRO i sajmovi hrane na kojima se predstavljaju županijski izlagači

Na Zagrebačkom su Velesajmu jučer svečano otvoreni Međunarodni sajam poljoprivrede, poljoopreme i mehanizacije CROAGRO te sajmovi hrane i zdravog življenja na kojima se predstavljaju županijski izlagači, a programu je prisustvovao i zamjenik župana Ratimir Ljubić sa suradnicima.

IMG 20231130 WA0014

Na otvorenju su se prigodnim riječima obratili direktorica Zagrebačkog velesajma Renata Suša, gradonačelnik Zagreba Tomislav Tomašević, izaslanik predsjednika Vlade Republike Hrvatske Andreja Plenkovića i državni tajnik Tugomir Majdak te ostali uvaženi gosti.

IMG 20231130 WA0018

CROAGRO se održava treći put zaredom te predstavlja važnu platformu za sve teme iz područja poljoprivrede, hrane i održivog življenja, kao i promociju zanimanja u poljoprivredi. Svoje proizvode i usluge izlaže više od 400 izlagača iz 32 zemlje na 12.000 m2 izložbenog prostora u 4 paviljona. Organizatori Sajma istaknuli su kako se time doprinosi povećanju konkurentnosti te plasmana proizvoda na tržištu, a u planu su brojna zanimljiva i edukativna predavanja, seminari, kongresi, prezentacije i radionice, kao i degustacije zdravih delicija.

IMG 20231130 WA0022

PROGRAM:

https://www.zv.hr/sajmovi-7/sajmovi-hrane-i-zdravog-zivljenja/2523

Pokrovitelji Sajma su Ministarstvo poljoprivrede Republike Hrvatske, Ministarstvo znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske, Hrvatski sabor – Odbor za poljoprivredu i Grad Zagreb. Partneri sajma su Udruga prodavatelja poljoprivredne mehanizacije i opreme u RH, Hrvatska poljoprivredna komora, Obrtnička komora Zagreb, Hrvatska agencija za poljoprivredu i hranu, Agronomski fakultet iz Zagreba, Fakultet agrobiotehničkih znanosti iz Osijeka i Hrvatska zajednica županija.

IMG 20231130 WA0023

Koprivničko-križevačka županija organizirala je predstavljanje i promociju izlagača sa svog područja, a podršku izlagačima pružio je i zamjenik Ljubić koji obišao njihove prostore, uz razgovor o aktualnostima u sektoru poljoprivrede.

IMG 20231130 WA0067

Na Sajmu CROAGRO i sajmovima hrane i zdravog življenja s našeg područja sudjeluju:

1.         Podravinoteka – njihov asortiman koji je izložen na prostoru tržnice u Đurđevcu,

2.         TZ Grada Koprivnice – proizvodi od koprive,

3.         OPG Kišiček – domaći sirevi i prerađevine,

4.         Vino, voće i povrće j.d.o.o. – domaći likeri i kupinovo vino,

5.         OPG Harači – bućino ulje, brašno i koštice,

6.         PG Jakopović – med, proizvodi od med i voska

7.         OPG Kranjčević – lješnjaci i zimnica,

8.         OPG Dado & Mirjana Mazuh – sir i mliječni proizvodi,

9.         OPG Ježić – med i proizvodi od pčela,

10.       OPG Šantić – kupinovo vino i prirodni domaći sokovi,

11.       Obrt Flying Angel – destilati i domaće rakije,

12.       OPG Eko Gorušica – Proizvodi od heljde i gorušice

IMG 20231130 WA0029

Pozivamo vas da posjetite sajmove na Zagrebačkom velesajmu te kupnjom proizvoda naših poduzetnika i obrtnika podržite domaću proizvodnju.