U Đurđevcu se može pogledati humanitarna izložba fotografija ”Samo se srcem dobro vidi”

Povodom 25. godišnjice Udruge Mali princ i godišnjice useljenja u novi prostor, u ostakljenoj dvorišnoj zgradi udruge otvorena je humanitarna izložba. Autor fotografija Sven Fuček đurđevački je fotograf i član Foto-kino kluba Picok. Dvadesetak izloženih fotografija nastalo je na nekoliko radionica s članovima Maloga princa, koje su potom kroz ovu izložbu ponuđene đurđevačkim tvrtkama i pojedincima na otkup a sva prikupljena sredstva od prodaje portreta fotografija bit će poklonjena Udruzi.

Uz pjesmu i prigodne recitacije članova Maloga princa i stanara Kuće podrške, dobrodošlicu na ovu posebnu izložbu poželjela je predsjednica udruge Kristinka Štefan. Ovim putem zahvalila je svima koji podržavanjem ovakvih događanja čine Udrugu Mali princ vidljivom, a njene članove prihvaćenima u lokalnoj zajednici.

O autoru fotografija, svojedobno članu KUD-a Petar Preradović i nagrađivanom članu FKK Picok te o njegovoj strasti prema fotografiji govorila je novinarka Anđela Lenhard Antolin. – Malo se fotografa odlučuje fotografirati osobe s teškoćama u razvoju i invalidne osobe. Svenovi su portreti puni svijetla, a osobe nasmijane, upravo onakve kakav je njihov život u Malom princu, rekla je Antolin i pohvalila autorovu empatičnost i iskazanu humanost.

Izložbu je otvorio gradonačelnik grada Đurđevca Hrvoje Janči koji je čestitao autoru i domaćinima na organizaciji. – Đurđevac ima puno vrijednih i aktivnih udruga, a Mali princ se svakako ubraja među najaktivnije. Pohvalno je što svoje prostore otvarate za ovakva kulturna događanja i tom sinergijom činite život u našem gradu sadržajnijim i bogatijim, zaključio je gradonačelnik Hrvoje Janči.

Izložba je otvorena do 6. siječnja 2024. a može se posjetiti u vremenu od 8,00 do 15,00 sati.