Učenica Osnovne škole “Vladimir Nazor” Križevci Leni Nendel osvojila nagradu na 22. bijenalnoj međunarodnoj izložbi dječje umjetnosti Kanagawa

U organizaciji Hrvatskoga školskog muzeja i Veleposlanstva Japana u petak 1. prosinca dodijeljene su diplome autorima nagrađenih radova na 22. bijenalnoj međunarodnoj izložbi dječje umjetnosti Kanagawa. Među petnaestoro nagrađenih je i  učenica Leni Nendel križevačke Osnovne škole Vladimir Nazor koju je na sudjelovanje prijavila njena razrednica Gordana Novak.

Na svečanosti je prisutne  pozdravila ravnateljica Hrvatskog školskog muzeja Anita Zlomislić te je čestitala svim nagrađenima, njihovim mentorima i roditeljima. Nagrade, koje su otišle u razne dijelove Hrvatske, uručio je Veleposlanik Japana u Hrvatskoj, Njegova Ekselencija ISO Masato koji je izrazio želju da se ova hvalevrijedna suradnja između naših dviju zemalja nastavi i u budućnosti kako bi što više hrvatske djece sudjelovalo na ovome natječaju te kako bi oni i dalje gradili mostove između Hrvatske i Japana.