Dobrovoljno vatrogasno društvo Erdovec održalo redovnu godišnju skupštinu

Dobrovoljno vatrogasno društvo Erdovec, proteklog vikenda održalo je svoju redovnu godišnju skupštinu. Pored članova DVD-ova iz Majurca, Podgajca, Lemeša, Velikog Ravna, Gregurovca, Svetog Petra Orehovca, Srednjeg Dubovca, Dijankovca i Križevaca, nazočili su predsjednik Vatrogasne zajednice Grada Križevaca Miroslav Petračija, zapovjednik JVP Križevci Mario Martinčević i županijski vijećnik Dubravko Picig.

Radno voditeljstvo radilo je u sastavu Ivan Picig, Mladen Rešetar i Mirko Babić, a skupštinu je otvorio predsjednik Društva Dražen Ledinski.

Izvješće o radu i plan rada za 2024. godinu iznio je zapovjednik Društva Darko Arki istaknuvši kako imaju 80 članova. -S novim članovima ćemo imati više od 20 djece i mladeži. Radne aktivnosti su bile velike proteklih pet godina u građevinskim radovima. U lipnju prošle godine pomagali smo tijekom poplava u Podravini s dva člana. Radili smo na uređenju okoliša i imamo veliki prostor za parkiranje i uvježbavanje ekipa. Odradili smo i vatrogasne zabave i izradili tradicionalnu 15-metarsku vuzmicu. Odradili smo pokaznu taktičku vježbu s članovima iz susjednih mjesta u suraadnji s Javnom vatrogasnom postrojbom Križevci na otvorenom prostoru– kazao je Arki i dodao da su članovi sudjelovali na brojnim svečanostima.

-Okupili smo i desetinu djece, marljivo su radili pod budnim okom zapovjednika Valenta Arkija i uz moju pomoć. Muška B ekipa bila je peta na gradskom natjecanju, Muška A treća, a djeca su pobijedila. Muška A ekipa pobijedila je na memorijalu “Valentina Sokač”. Vježbati su počele i žene i ove godine će krenuti s natjecanjima – rekao je Arki i dodao kako su imali intervenciju kod zapovjednika Društva. -U 2024. godini moramo odraditi sve tekuće stvari, održati vježbu sa susjednim mjestima, nabaviti novu opremu i osigurati sve potrebno za četiri desetine – zaključio je.