U prostoru Kluba kulture Udruge K.V.A.R.K. održavaju se treninzi plesa na svili

Od rujna 2023. dva puta tjedno u prostoru Kluba kulture Udruge K.V.A.R.K. u Križevcima se održavaju treninzi plesa na svili. Ples na svili je vještina suvremenog cirkusa, spoj plesa i gimnastike, razvija cijelo tijelo, povećava snagu i poboljšava mobilnost, gradi samopouzdanje i potiče kreativnost. 

Voditeljica je Dijana Čeh, instruktorica prve razine plesa na svili, certificirana od strane tvrtke Aerial Physique, Los Angeles, California koja ističe da su treninzi prilagođeni početnicima, a kondicija i snaga stječu se s vremenom.

Desetak polaznica vrlo uspješno savladava trikove.

-“Savladale su osnove jer kreće se s početničkim trikovima da bi dobile snagu. Za ples na svili potrebno je dosta snage i kondicije te dobre motoričke sposobnosti koje se razvijaju s vremenom. Nadamo se da ćemo do lipnja, do  Križevačkog uličnog festivala edukacije i razbibrige (K.U.F.E.R.) koji je u sklopu Križevačkog velikog spravišča, pripremiti neku točku. Ja ću sigurno imati točku, a možda i neka od polaznica” – najavljuje trenerica Dijana dok gledatelji sa zanimanjem iščekuju nastupe polaznica.