U Zagrebu održano dvoransko atletsko prvenstvo Hrvatske u štafetama

U srijedu je u Zagrebu održano dvoransko atletsko prvenstvo Hrvatske u štafetama. Trčale su i dvije Križevčanke Veronika Drljačić i Ida Šimunčić. U mješovitoj štafeti 4 x 400 metara zlato je u seniorskoj konkurenciji s novim hrvatskim rekordom 3.28,80 pripalo zagrebačkom Agramu u sastavu Laura Matko, Eva Mačković, Marko Orešković i Jakov Vuković.

Drugo mjesto osvojila je varaždinska Sloboda (3:30,31) – Jana Koščak, Klara Koščak, Karlo Marciuš i Roko Farkaš.

Dinamo Zrinjevac osvojio je treće mjesto s rezultatom 3:31,40, a trčali su Josipa Cecić, Veronika Drljačić, Karlo Videka i Marino Bloudek.

Četvrto mjesto pripalo je Zagrebu I (3:37,51) – Tonka Polić, Nina Vuković, Ivan Vojnović i Lukas Cik. Peto mjesto osvojio je ASK, Split (3:39,86) – Judita Dadić, Ivona Zemunik, Jure Božinović i Toma Batistić.

Šesta je bila zagrebačka Mladost s rezultatom 3:41,37. Trčali su Filip Dereta, Marcela Rušev, Marijan Lažeta i Ida Šimunčić.

U štafeti 4 x 200 metara zlato je u seniorskoj konkurenciji pripalo i Križevčaninu Hrvoju Kašiku.

Naime, najbrža je s novim hrvatskim rekordom bila štafeta varaždinske Slobode (1:26,80) u sastavu Roko Farkaš, Karlo Marciuš, Hrvoje Kašik i Janko Kišak.

Drugo mjesto osvojila je štafeta Agrama I, Zagreb (1:27,66), Vito Kovačić, Dominik Krešo, Jakov Vuković i Marko Orešković.

Dinamo – Zrinjevac osvojio je treće mjesto (1:33,45) – Dominik Guštin, Lovro Rosandić, Igor Šumak i Jakob Ivan Košak.