Vincekovo na Kalniku proteklo uz natjecanje u kuhanju kotlovine i grupu Škorpions
Jučer je održana velika zabava i natjecanje u pripremanju kotlovine povodom Vincekova na Kalniku. Najbolji kuhari pripremali su kotlovinu koju su posjetitelji mogli ocijeniti i degustirati u kalničkom Spomen domu hrvatskih branitelja.
Žiri i posjetitelji odlučili su zajedničkim ocjenama da je najbolju kotlovinu pripremio Marko Koščak iz Dedine. Drugo mjesto osvojio je Davor Škorjanec, koji je ujedno primio i nagradu za najveselijeg kuhara. Treći je bio Marijan Mlinarić, a još su kuhali Drago Grbus, Ladislav Bertić, Mišel Nemec i Ivan Brajković.
Potkalnički kuhar godine Marko Koščak osvojio je ukupno 150 bodova istaknuvši kako u kotlovinu stavlja poseban sastojak. Općinski načelnik Mladen Kešer rekao je kako je završila 11 uzastopna gastro manifestacija. -Bilo je lijepo, prefine kotlovine pripremilo je sedam natjecatelja. Presudne bodove pobjedniku donijela je publika, a ovo je dobra priča u turizmu, jer nema turizma bez dobre hrane i bez dobrih kuhara – poručio je Kešer.
Za vrhunska vina zadužena je bila Udruga vinara i vinogradara Sv. Martin Kalnik”, a svirala je grupa “Škorpions”.