Dobrovoljno vatrogasno društvo Pavlovec Ravenski održalo redovnu godišnju skupštinu

Dobrovoljno vatrogasno društvo Pavlovec Ravenski održalo je u petak u tamošnjem domu redovnu godišnju skupštinu.

DVD Pavlovec Ravenski mlado je društvo koje je osnovano 2019. godine.

Osim članova DVD-a, skupštini su prisustvovali uime Vatrogasne zajednice Grada Križevaca počasni predsjednik Ivan Mužić, tajnik Ivan Matosović, zamjenik predsjednika Vlado Pavljak ispred Požarnog odreda Raven te predstavnici dobrovoljnih vatrogasnih društava Veliki Raven, Srednji Dubovec, Novaki Ravenski, Stara Ves, Bojnikovec, Špiranec i Lemeš Ravenski.

Skupštinu su vodili predsjednik DVD-a Marin Kralj, zapovjednik Bojan Blažinčić i tajnica Željana Ocvirek.

Izvješće o radu za prošlu godinu podnio je predsjednik društva Marin Kralj:

– U svibnju smo prisustvovali proslavi sv. Florijana u Špirancu. Organizirali smo dežurstva za vrijeme žetve koja je protekla mirno i bez intervencija. S jednim članom smo sudjelovali u obrani od poplave u Drnju. Bili smo aktivni cijele godine oko uređenja vatrogasnog doma. U veljači smo krenuli s kopanjem temelja za terasu ispred doma koju smo završili 12. ožujka. Grad nam je odobrio sredstva za novu stolariju i epoks te im još jednom zahvaljujem na tome. Članovi DVD-a nastavili su s uređenjem unutrašnjosti te je izvršeno gletanje i farbanje zidova i plafona. U kuhinji i WC-u postavljene su nove instalacije za struju i vodovod, te su ožbukani zidovi i postavljena glazura na pod – rekao je Kralj.

Zapovjednik DVD-a Bojan Blažinčić predstavio je plan rada za ovu godinu:

– U planu je stručno usavršavanje naših članova, sudjelovanje na proslavi sv. Florijana, nabava vatrogasne opreme, organiziranje dežurstva u predžetvenoj sezoni i preventivno djelovanje, uređenje kuhinje i WC-a te prilaza i parkirališta ispred doma, sudjelovanje na gradskom natjecanju te uređenje okoliša oko doma – rekao je Blažinčić.

Tajnik Vatrogasne zajednice Grada Križevaca Ivan Matosović prenio je pozdrave uime predsjednika Miroslava Petračije, zapovjednika Marija Martinčevića i gradonačelnika Marija Rajna:

– Nastavlja se suradnja Grada Križevaca i Grada Paga. Prošle godine su tamo ljetovale četiri desetine. Djecu i mladež možete uključiti u te aktivnosti, a na Pagu mogu ljetovati besplatno osam dana. To je imalo pozitivan utjecaj jer je na gradskoj smotri sudjelovalo više mladeži nego proteklih godina. Raste nam popularnost vatrogastva među mladima. Krajem prošle godine nabavljena je vatrogasna oprema. Svako društvo je dobilo opremu vrijednu 5oo eura, a društva su sama mogla birati opremu. Nakon redovnih godišnjih skupština društava koje su započele, očekuje nas susret djece i mladeži, gradsko vatrogasno natjecanje, preventivne aktivnosti i dežurstva te osposobljavanje kadrova. Prošle godine smo imali 29 polaznika za zvanje vatrogasca, a ove godine nam je broj porastao. Trenutno provodimo osposobljavanje u novoosnovanom DVD-u Mali Potočec gdje je prisutno 27 polaznika. U DVD-u Majurec osposobljavanje kreće 23. veljače. Prijavljena su već 32 kandidata. To nam dokazuje da vatrogasci u svojim sredinama imaju svoj status i cijenu te žele biti vatrogasci – rekao je Matosović.