Kuhača Malog princa ponovno u gastro-akciji, naučili pripremati slatku prosenu kašu
Da bi se članovi organiziranog stanovanja što bolje osposobili za samostalni život, u Malom princu je osmišljen projekt „Kuhača malog princa“ kojoj je cilj poučiti ih pripremati što jednostavnija jela bazirana na tradicionalnoj podravskoj kuhinji.
Nakon kukuruzne kaše, koju su u sklopu ovog projekta već do sada uspješno savladali, sad im je na red došla priprema još jednog jednostavnog podravskog jela. Mirjana Mišulin, predsjednica Udruge žena grada Đurđevca i vrsna poznavateljica podravske gastro-tradicije, ovoga ih je puta poučila pripremati još jedno gotovo zaboravljeno domaće jelo – slatku prosenu kašu zapečenu u pećnici.
Stanari su bili vrlo aktivni u njenoj pripremi i oduševljeni ovim receptom. Odlučili su da će ga svakako i sami ponoviti, pa će im se proso, kao visoko vrijedna žitarica, češće naći na jelovniku.