Održana redovna godišnja izvještajna skupština DVD-a Sirova Katalena

Svečano je bilo na redovnoj, 97. po redu izvještajnoj Godišnjoj skupštini DVD-a Sirova Katalena na kojoj su, uz redovni dnevni red, uručene diplome za vatrogasna zvanja te spomenice za dugogodišnji rad vatrogascima koji su bili vrlo aktivni u ovom društvu.

Na poziv Roberta Bajsara, predsjednika DVD-a Sirova Katalena, minutom tišine odana je počast vatrogascima Martinu Megecu i Petru Vidi, koji su ih napustili prošle godine. Izvješće o radu ovog aktivnog DVD-a, koji ima dugu tradiciju djelovanja, podnijela je tajnica društva Danijela Bajsar, dok je blagajničko izvješće podnio Zvonimir Tabak.

Uz pozdrave svim vatrogascima, te posebne čestitke slavljenicima, koje im je u ime gradonačelnika Hrvoja Jančija, prenio zapovjednik Vatrogasne zajednice Matija Markešić, počeo je svečani dio radne izvještajne skupštine.

Matija Markešić se zahvalio svim polaznicima tečaja za vatrogasna zvanja i uručio im diplome, siguran, kako je rekao, da će stečena vatrogasna zvanja bili velika pomoć u svim budućim vatrogasnim akcijama, te im čestitao i pohvalio ih za interes.

Zvanje vatrogasac, nakon edukacije stekli su Ana Bajsar, Alen Bajsar, Dorotea Globan, Marin Muktić, Borna Zglavnik, Vladimir Muktić, Dorijan Agustinović, Mirko Miloševć, i Mirela Hampovčan Stankić. Vatrogasci 1. klase su Branko Stankić i Stjepan Zglavnik, dok su dočasnici Milivoj Vedriš, Tihomir Zglavnik i Nedjeljko Slivar.

Članovima su dodijeljene i spomenice za dugogodišnji rad. Za 50 godina aktivnosti u DVD-u spomenica je uručena Zvonimiru Tabaku, a Miji Hampovčanz za čak 60 godina. Za 20 godina u DVD-u, spomenicu je dobio Ivica Bobaš, a za 10 godina Ivan Marijanović, Marta Globan, Mirko Milošević, Dorijan Agustinović, Borna Zglavnik te Mihael Zglavnik.