Održana redovna godišnja vatrogasna skupština Dobrovoljnog vatrogasnog društva Novi Bošnjani

Dobrovoljno vatrogasno društvo Novi Bošnjani u nedjelju je održalo redovnu godišnju skupštinu. Sva izvješća usvojena su jednoglasno, a skupštini su nazočili predsjednik Vatrogasne zajednice Grada Križevaca Miroslav Petračija, tajnik Vatrogasne zajednice Ivan Matosović, zapovjednik Odreda Vaso Vujić, gradski vijećnik Mirko Sokolić i članovi prijateljskih društava iz Carevdara, Vujića, Povelića, Starih Bošnjana, Kloštra Vojakovačkog i Vojakovca.

Radno voditeljstvo radilo je u sastavu Filip Radotović, Ana-Marija Crnčić, Antonija Vuk i Antonija Radotović.

Mihaela Crnčić, uime Upravnog odbora podnijela je izvješće o radu u protekloj godini.-Ožbukani su zidovi u kuhinji, kupili smo i namjestili stalaže i pećnicu. Zazidali smo dimnjak i promijenili kompletno krovište te prekrili terasu. To su bili najveći radovi, a imali smo i tri tehničke intervencije, a djelovali smo i preventivno te smo sudjelovali u obrani od poplava u Podravini. Sudjelovali smo i na natjecanjima s dvije ekipe te kupili uniforme – istaknula je.

Predsjednik Miroslav Petračija rekao je kako pozdrave upućuje uime gradske i županijske Vatrogasne zajednice. -Čuli smo u izvješću da se niste bavili samo vatrogastvom, već ste odradili i turnir u belotu, a puno ste napravili i u domu. Sudjelujete na natjecanjima – rekao je Petračija i dodao kako na području županijske Vatrogasne zajednice ima 1800 operativnih vatrogasaca, a 214 žena je operativnih vatrogaskinja, 1900 djece i 142 vatrogasna društva. Organiziramo 3. Susret žena u Svetom Petru Orehovcu 17. ožujka, a prijave se vrše kod predsjednika Darka Palaša – rekao je Petračija i napomenuo kako će 449 tisuća eura biti uloženo u vatrogasnu opremu.

Gradski vijećnik Mirko Sokolić uputio je pozdrave uime gradonačelnika Marija Rajna. -Ponosan sam što ste krenuli u radne akcije oko doma. Čestitam vam na dosadašnjem radu, imate i predsjednika Mjesnog odobora koji vam isto može pomoći – poručio je.

Tihomir Radotović izabran je za novog zapovjednika DVD-a Novi Bošnjani.

Na kraju skupštine dodijeljene su zahvalnice zaslužnim vatrogascima.