Predstavljanje projekta „Gradimo našu energiju na Gradskoj tržnici“

U sklopu Razvojnog centra i tehnološkog parka Križevci u utorak, 27. veljače 2024. godine u Kinu Križevci (Ulica Franje Tuđmana 20) u 19,00 sati održat će se predstavljanje projekta „Gradimo našu energiju na Gradskoj tržnici“.

Riječ je o nastavku projekta Križevačkih sunčanih krovova kojim su na krovove dvije javne zgrade, Razvojnog centra i tehnološkog parka i Gradske knjižnice „Franjo Marković“, postavljene solarne elektrane ulaganjem građana.

Kroz ovaj novi projekt prikupljat će se sredstva za izgradnju solarne elektrane na Gradskoj tržnici i to na način da će energetska zadruga ZEZ Sunce kroz članske uloge prikupljati sredstva potrebna za izgradnju. Energija iz ove solarne elektrane prodavat će se na tržištu, a ostvarena dobit isplaćivati članovima te ulagati u projekte smanjenja energetskog siromaštva i zaštite okoliša. Svi članovi ZEZ Sunca će ujedno postati suvlasnici solarne
elektrane.

Projekt provodi energetska zadruga ZEZ Sunce uz podršku Grada Križevaca i križevačke energetske zadruge KLIK, a na predstavljanju u utorak predstavit će se svi detalji oko provedbe ovog projekta.