Sabor mladih Kršćanske adventističke crkve održan u Križevcima

Subota popraćena predivnim melodijama kršćanskih pjesama i duhovnom porukom ispunila je prostor Kršćanske adventističke crkve u Križevcima.

Odjel mladih križevačke crkve organizirao je cjelodnevni program za mlade iz cijele Hrvatske. Posebni, pozvani gosti koji su doprinijeli programu bili su mladi iz Rijeke. Program je uključivao jutarnje i popodnevno bogoslužje. Jutarnje bogoslužje sastojalo se od dva dijela koja su bila obogaćena zajedničkim pjesmama, ali i glazbenim nastupima djece i izviđačkih društava Rakovi iz Zagreba i Ždralovi iz Daruvara.

Glavnu duhovnu poruku iznijela je Mirjam Pranjić, vođa mladih iz Rijeke, koja je kroz biblijsku priču o Isusu potaknula mlade na razmišljanje da zastanu i osvrnu svoje poglede na ljude oko sebe i njihove potrebe te da djeluju u tom smjeru baš kao što je to i Isus činio za vrijeme svoje službe na ovoj zemlji. Nakon bogatog jutarnjeg programa, vjernici križevačke crkve pripremili su bogat zajednički ručak nakon kojeg je uslijedila šetnja gradom i upoznavanje križevačkih znamenitosti.

Popodnevno bogoslužje bilo je ispunjeno nastupima pjesama raznih izvođača, a posebno je važno izdvojiti pjesmu udruženog zbora mladih “Uzvišen/Velik je Bog”. Duhovna poruka pastora riječke crkve Joaa Relić Maseda na temu: “Borba protiv sljepoće” bila je poticaj na ohrabrenje i promišljanje kako je moguće “Oči imati, a ne vidjeti, uši imati, a ne čuti”.
Dan je priveden kraju uz druženje, razgovor i društvene igre.