U Muzeju Grada Đurđevca uz brojne posjetitelje održana 19. Noć muzeja

Iza Muzeja Grada Đurđevca još je jedna Noć muzeja koja se u petak, 26. siječnja 2024. godine održala po devetnaesti puta. Tema ovogodišnje Noći muzeja bila je Muzeji i nova publika koja odgovara traženju inovativnih i kreativnih muzejskih sadržaja, a samim time i traganju za novom generacijom posjetitelja koja ide ukorak s vremenom u kojem živimo.

Program Noći muzeja u Muzeju Grada Đurđevca započeo je u glazbenom tonu, koncertom učenika Umjetničke škole Fortunat Pintarić iz Koprivnice i koncertom Puhačkog orkestra DVD Đurđevac. Uslijedilo je otvorenje izložbe šezdesetak djela studenata Akademije likovnih umjetnosti iz Zagreba, Ive Japec, Karla Kopića, Magdalene Katarine Petrčić, Ružice Popović i Frana Marka Vlahinića. Izložba pod nazivom PejzaĐ rezultat je projekta podržanog od strane Ministarstva kulture RH i radionice održane na lokacijama u Đurđevcu i okolici, a kojoj je cilj bio omogućiti studentima rad i stvaranje likovnih djela izvan prostorija akademije.

Kroz cijelu su večer posjetitelji mogli razgledati i prostor Interpretacijskog centra Picokijade i izložbu fotografija istaknutog umjetničkog i reklamnog fotografa Željka Koprolčeca u potkrovlju muzeja.

Muzej Grada Đurđevca nastavlja sa svojim aktivnostima i planom izložbenih projekata kojima će posjetiteljima nuditi raznovrsni i sadržajni program te pružiti drugačije iskustvo, zabavu i sadržajnost za sve dobne skupine.