Veliko dječje veselje na Malom fašenku v Đurđevcu: Pjesma, smijeh, šarenilo i krafne

Preko 200 malih zaigranih maškarica iz Dječjeg vrtića Maslačak, Osnovne škole Đurđevac, ali i onih koji nisu ni u vrtiću ni u osnovnoj školi, odazvalo se pozivu Turističke zajednice grada Đurđevca i u subotu je svojim zgodnim i maštovitim kostimima obogatilo u ovo karnevalsko vrijeme manifestaciju namijenjenu baš njima, Mali fašenk v Đurđevcu.

U veseloj i šarenoj povorci koja se kretala od Osnovne škole do Staroga grada, bilo je velikih i malih životinjica, hodala je velika grupa šarenoga cvijeća, vrećica za čaj i batata, bilo je tu i čak 18 rođendanskih torti, u povorci se nitko nije bojao brojnih strašila, a ni 20-tak pužeka nije usporavalo povorku, u kojoj je bilo Vatrenih igrača i navijača, ali najviše pjesme, smijeha i šarenila. Prostor ispred utvrde Stari grad je bio dovoljno velik da se mali fašenki pokažu, razigraju i osvoje koju od lijepih i vrijednih nagrada koje su im osigurali organizatori, TZ grada Đurđevca i OŠ Đurđevac, ali i da se počaste s 1000 komada finih kafni koje su ih čekale nakon šetnje.

Najteže je svakako bilo posebnim sucima koji su morali u tom šarenilu dječjih maski nagraditi najljepšu i najoriginalnije kostimiranu predškolsku skupinu, te najbolju školsku skupinu.

Najoriginalnija predškolska grupa su bili Mravići s temom Mopovi, dok je nagrada za najoriginalniju školsku grupu pripala 3. razredima koji su se predstavili s temom autopraonice.

Dodijeljene su i tri pojedinačne nagrade, odnosno proglašeno prvo, drugo i treće mjesto za najbolju, najoriginalniju i najljepšu pojedinačnu masku.

Prvo mjesto je pripalo maski Farma, drugo mjesto osvojile su simpatične pandice, dok je treće mjesto pripalo preslatkom muffinu.

Sve maskirane skupine i pojedince, Turistička zajednica Grada Đurđevca počastit će besplatnom kino projekcijom po dogovoru u Kinu Đurđevac.