Članovi Taekwondo kluba Radnik u Križevce donijeli brojne medalje

Međunarodni turnir pod nazivom 17. Feniks Budo Sport Kup održan je u subotu. Dvorana u Podsusedu bila je ispunjena do posljednjeg mjesta, a natjecalo se 700 natjecatelja na 8 borilišta u svim dobnim kategorijama od mlađih kadeta, kadeta, juniora i seniora te u disciplinama kick, forme i slobodna borba.

Taekwondo klub Radnik Križevci nastupio je sa 16 natjecatelja i ostvario odlične rezultate s 11 osvojenih medalja. Radnikovci su izborili 5 finalnih borbi, odnosno 3 zlatne i 2 srebrne medalje. U kategoriji dječaka najmlađi član Tin Jandroković u kategoriji do 30 kilograma osvojio je 2. mjesto, u kategoriji mlađih kadeta Rene Jandroković nastavio je pobjednički niz u Hrvatskoj i uvjerljivo osvojio 1. mjesto u kategoriji do 33 kilograma.

Sebastian Paraminski osvojio je 2.mjesto do 36 kilograma, a Andrej Benčak do 48 kilograma 3.mjesto. U kategoriji kadeta Luka Brezovec osvojio je broncu u kategoriji do 49 kilograma, a Tin Dragašević brončanu kolajnu do 53 kilograma. Šimun Radiković osvojio je 3. mjesto u kategoriji do 57 kilograma, a Bojan Barešić 3. mjesto u kategoriji + 65 kilograma.

Marko Mateković osvojio je brončanu medalju do 45 kg, a Ivan Tadić zlato u kategoriji do 41 kilogram.

U kategoriji kadetkinja treba pohvaliti Laru Srbljinović koja je usprkos teškom ždrijebu, odličnim borbama osvojila zlatnu medalju u kategoriji do 41 kilogram.

Za Taekwondo klub Radnik nastupili su još Zona Opsenica, Jana Jembrek, Gabrijel Kornet, Martin Kunjek i Nera Srbljinović. “Djeca su provela 12 sati u sportskoj dvorani, ali obavili smo dobar posao uz koju suzu, navijanje, veselje i podršku roditelja. Pohvale našim trenerima Zoranu Jandrokoviću, Karlu Šimoneku i Damiru Međeralu”, poručili su iz kluba.