Dobrovoljno vatrogasno društvo Vujići održalo godišnju skupštinu

Dobrovoljno vatrogasno društvo Vujići održalo je u petak 53. godišnju skupštinu. Skupštinu je vodilo radno voditeljstvo u sastavu Vaso Vujić, Nebojša Novković i Branko Sakač.

Podneseno je Izvješće o radu za prethodnu godinu u kojemu je istaknuto kako je redovno održavan teren oko doma, dežurano je za vrijeme žetvenih radova, uvježbavana je ekipa, sudjelovali su na natjecanju u DVD-u Povelići te su sudjelovali u radnim akcijama tijekom poplava u Podravini. Također, postavljena je stolarija na domu te klima.

Planovi DVD-a za 2024. godinu su održavanje i uređivanje okoliša, usavršavanje ekipe za takmičenje, ugrađivanje još tri klime, saniranje sjevernog zida zbog vlage, izmjena kompletne električne instalacije te postavljanje šahte i odvodnih cijevi za slivne vode. Također, u planu im je urediti igralište te posaditi borove.

Izvješće o radu, plan rada i financijsko izvješće usvojeno je jednoglasno.

Predsjednik Vatrogasne zajednice Grada Križevaca Miroslav Petračija pozdravio je sve uime gradonačelnika Maria Rajna te zapovjednika Marija Martinčevića.

“Pretprošlu godinu ste bili u minusu, prošlu godinu ste bili u plusu i to je za pohvaliti. U izvješću smo čuli da se niste bavili samo vatrogastvom već ste sudjelovali u natjecanjima te ste se bavili uređenjem doma. Redovna sredstva Vatrogasne zajednice od ove godine će iznositi 700 eura. Shodno tome i Zajednica je prema vama svima pojačala ta sredstva. Ove godine ćemo i za opremu povećati fond, pa će biti na raspolaganju 44 tisuće eura. Zaključili smo da moramo opremiti skladište Vatrogasne zajednice. Očekuju nas i redovne i izvanredne dislokacije tijekom ljetnih mjeseci pa kako ne bi trebali stalno ići u Zagreb i Vatropromet odlučili smo povećati budžet. U suradnji sa zapovjednikom Martinčevićem odlučili smo napraviti još dvije kancelarije u Zajednici.”-rekao je Petračija.

Skupštini su nazočili i vatrogasci iz Starih Bošnjana, Novih Bošnjana, Kloštra Vojakovačkog, Povelića te Vojakovca te tajnik Vatrogasne zajednice Ivan Matosović.

Povodom Dana žena svim vatrogaskinjama podijeljene su maćuhice.