Dvije ekipe Šahovskog kluba Picok na vrhu 2.c kadetske lige

U Garešnici je odigran prvi krug 2.C kadetske lige regije Centar na kojem su nastupile dvije đurđevačke kadetske ekipe, koje su nakon odličnih igra ostvarile vrijedne pobjede i maksimalni učinak.

“ŠK Picok I, Đurđevac” odnijela je pobjede protiv “ŠK Bjelovar II” (3,5-0,5) i “ŠD Sisak II” (4-0) u prva dva kola.

U trećem kolu uslijedio je derbi susret protiv najvećih konkurenata u ligi – ekipe “ŠK Bjelovar I”. Nakon dugih i iscrpljujućih partija, naši kadeti su pobijedili rezultatom 2,5-1,5 u vrlo važnom susretu protiv jedne vrlo jake ekipe.

Za ekipu “ŠK Picok I, Đurđevac” nastupili su: Mihael Ratkajec, Ivan Horvat, Gabriel Kapitanić i Viktor Gašparec.

“ŠK Picok II, Đurđevac” je nažalost igrala bez prve ploče, no to nije obeshrabrilo ostatak ekipe koja je ostvarila tri pobjede.

-Posebno su vrijedne pobjede ostvarili protiv neugodne ekipe “ŠK Garešnica” (3-1) i jednog od favorita lige i prošlogodišnjeg prvoligaša, “ŠK Ivan Dvoržak” (2,5-1,5).  Šahisti ŠK Picok su time ostvarili veliki podvig jer se rijetko događa da ekipa s tri igrača ostvari sve pobjede. Za ekipu “ŠK Picok II, Đurđevac” nastupili su: Matija Mihočka ,Mia Marijan i Gabriel Širec, što je pridonijelo da su se nakon prvog kruga lige, na vrhu poretka našle obje naše kadetske ekipe – pohvalio se Nikola Mihoćka, predsjednik Šahovskoga kluba Picok Đurđevac i svima uputio čestitke.