Križevčani uz stručno vodstvo posjetili grkokatoličku katedralu Presvete Trojice

U subotu je sedamdesetak Križevčana ali i mještana okolice besplatno, uz stručno vodstvo posjetilo grkokatoličku katedralu Presvete Trojice.

Ovaj turistički događaj organizirao je Ured za crkvenu glazbu, umjetnost i kulturna dobra Križevačke eparhije, čiji je predstojnik, a ujedno i turistički vodič Ozren Bogdanović proveo sugrađane.

“Nakon što smo prije dva tjedna obilježili Svjetski dan turističkih vodiča, odlučili smo i sami u sklopu Ordinarijata Križevačke eparhije organizirati turističko vodstvo po kompleksu križevačke katedrale. To vodstvo uključuje samu katedralu, kapelicu u prizemlju biskupske rezidencije, biskupski dvor zajedno sa svečanom konzistorijalnom dvoranom i završetak je u bogatoj riznici naše biskupijske knjižnice. Sretni smo da je odaziv ovako velik, pogotovo što se velik broj javio kako neće moći dana prisustvovati, iznenađenje je da je više od polovice posjetitelja prvi put u katedrali ili je bilo davno samo jednom i stoga ne krijem zadovoljstvo da su građani odlučili posjetiti ovaj biser i osvjestiti bogatstvo koje imaju u svojem gradu”, rekao je Bogdanović.