Održana godišnja izvještajno izborna skupština  Foto Kino Kluba Picok

U protekloj 2023. godini članovi Foto Kino Kluba Picok bili su vrlo aktivni, ostvarili velike uspjehe na izložbama i natjecanjima za fotografe na nacionalnoj i međunarodnoj razini, a u uz sve to su djelovali na promociji grada Đurđevca s dokumentarističkim fotografijama koje su objavljivali na elektroničkim medijima, rečeno je na godišnjoj izvještajno-izbornoj skupštini FKK Picok, jednog od najnagrađivanijih udruga grada Đurđevca. Na Skupštini su prihvaćena sva izvješća, plan rada za 2024. te je izabrano novo vodstvo.

Za predsjednika je ponovo izabran Zdravko Dragica-Čavac, a za tajnicu Marijeta Sinjeri, dok su u Upravni odbor izabrani Zvonimir Šiptar, Ivan Nemet, Đuro Grčić, Tajana Krznarić i Darko Šostarec.

Dosadašnji tajnik Darko Šostarec izvijestio je članove o uspjesima koje su postizali članovi FKK Picok, posebice Mato Zeman koji je bio jedan od najaktivnijih i najuspješnijih fotografa Foto kino kluba Picok i koji je za svoj umjetnički rad dobio Zlatnu plaketu sv. Jurja Grada Đurđevca. Slijede ga po broju foto-nagrada u zemlji i svijetu Željko Car, te Zvonimir Šiptar, Ivan Nemet, Anđela Lenhard Antolin, Nevenka Dijanušić i Tatjana Krznarić. Darko Šostarec je svojim fotografijama ilustrirao slikovnice, a Darko Kekelj je održao izložbu u Domu kulture „Podravina-priroda, ljudi i običaji“.

Na ponovljenom povjerenju za funkciju predsjednika FKK Picok zahvalio se novi stari predsjednik Zdravko Dragica Čavac.

-Zapaženi uspjesi naših članova u zemlji i svijetu sigurno su pridonijeli da su nam se priključili mladi ne samo iz našeg grada nego i šire. Glavni cilj kluba je i dalje promocija fotografije i promicanje Grada Đurđevca u Hrvatskoj i svijetu kroz fotografije i izložbe. I dalje će se kontinuirano raditi kroz čitavu 2024. godinu na fotografiranju povijesne, kulturne i prirodne baštine grada Đurđevca, na organizaciji foto-radionica u  Đurđevcu i oko njega, na educiranju članova, te organiziranju izložbi, pa će se u tom smislu, siguran sam, nastaviti dobra suradnja sa Gradom Đurđevcom, TZ Đurđevac i drugim udrugama u gradu Đurđevcu – zaključio je Zdravko Dragica.