Održano natjecanje mladih u organizaciji Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica

U organizaciji Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica u Osnovnoj školi Podolice održano je natjecanje mladih. Znanja i vještine iz područja prve pomoći odmjerava ukupno devet ekipa podmlatka i mladih, a u natjecanju sudjeluje oko 60 natjecatelja iz osnovnih i srednji škola zajedno s mentorima te još skoro toliko organizatora, sudaca i volontera koji sudjeluju u provedbi natjecanja.

Prigodnim govorima podrške, mladim natjecateljima uputili su ravnateljica OŠ Podolice Helena Knežević, ravnateljica GDCK Koprivnica Adela Sočev, zamjenik župana Ratimir Ljubić i koprivnički gradonačelnik Mišel Jakšić, koji je ujedno i otvorio natjecanje.

Na gradskom natjecanju sudjeluje sedam ekipa podmlatka. Dvije ekipe natječu se iz OŠ Podolice, dok po jednu ekipu imaju OŠ Antun Nemčić Gostovinski i OŠ Braća Radić iz Koprivnice, OŠ Gola, OŠ Sokolovac i OŠ Andrije Palmovića Rasinja. Natječu se i dvije ekipe mladeži Crvenog križa; svoje predstavnike imaju Srednja škola i Obrtnička škola Koprivnica. Svoje znanje ekipe pokazuju iz teorijskog znanja o Međunarodnom pokretu Crvenog križa, Hrvatskom Crvenom križu, prvoj pomoći i poznavanju ljudskih prava, dok u praktičnom dijelu na radilištima s realističnim prikazom situacija i ozljeda pokazazuju vještine iz pružanja prve pomoći. Najuspješnije ekipe plasirat će se na međužupanijsko natjecanje u Molvama 13. travnja, gdje će biti odlučeno o predstavnicima ovog kraja na državnom, 25. natjecanju mladih HCK u Ludbregu.