Osnovan Savez udruga uzgajivača simentalskog goveda Koprivničko-križevačke županije

Savez udruga uzgajivača simentalskog goveda Koprivničko-križevačke županije održao je početkom mjeseca u Svetom Ivanu Žabnu izbornu skupštinu na kojoj su izabrani za predsjednika Franjo Imbrišić, a izabrani potpredsjednici su Ivan Beloša i Tomislav Prugović.

Upravni odbor još čine  Tomislav Široki, Ivica Mikulinjak, Miroslav Stručić, Mladen Pičak, Tihomir Horvat i Željko Babić.
U Nadzorni odbor izabrani su Marijan Hartman, Zlatko Bračun i Željko Turčić, a u Sud časti Nikola Mihajlic.

U Prugovcu je potom održana godišnja skupština na kojoj su nazočili Damir Horvatić, predsjednik H.U.SIM-a, Darko Tarandek, Nikola Kostiha – ZGSIM, Josip Crnčić – HAPIH i Damir Pejaković – Savjetodavna služba.

Savez udruga uzgajivača simentalskog goveda Koprivničko-križevačke je samostalna, nestranačka, neprofitabilna interesna skupina dobrovoljno udruženih uzgajivača s područja Koprivničko-križevačke županije koji se bave uzgojem simentalskog goveda i stručnjaka s područja uzgoja i selekcije, čiji je osnovni cilj genetsko unapređivanje domaćih životinja provođenjem uzgojnog programa te zadovoljavanje zajedničkih interesa Saveza i uzgajivača, pod uvjetima utvrđenim propisima i ovim Statutom.

Predsjednik Franjo Imbrišić istaknuo je kako će Savez aktivno sudjelovati u provedbi uzgojnog programa simentalske pasmine u RH i u provedbi genotipizacije, pokrenuti projekt, uz sufinanciranje troškova od strane Koprivničko – križevačke županije pod nazivom „Unapređenje razvoja govedarstva putem genotipizacije i embrio – transfera“ te poticati uzgajivače na upotrebu kvalitetne genetike iz preporuka Uzgajivačkog odbora.

Savez će održavati stručne radionice i surađivati s Veleučilištem u Križevcima, a u planu je pokretanje i Facebook stranice.