Učenici Strukovne škole i Osnovne škole Đurđevac sudjelovali na Državnom prvenstvu školskih sportskih društava u Poreču

Učenici Strukovne škole Đurđevac zanimanja pomoćni kuhar i slastičar te učenici Osnovne škole Đurđevac Odjela s teškoćama u razvoju sudjelovali su na Državnom prvenstvu u organizaciji Hrvatskog školskog sportskog saveza u Poreču u razdoblju od 18. do 20. ožujka. Ovo prvenstvo omogućuje svim učenicima iz centara za odgoj i obrazovanje te osnovnih i srednjih škola u Republici Hrvatskoj da pokažu svoja sportska znanja iz atletike, plivanja, stolnog tenisa, pikada i štafetne igre.

Učenici Strukovne škole Matej Huđek, Mihael Oršuš, Mihael Zglavnik, Fran Kiseljak i Josip Franjo su se natjecali u trčanju na 80 i 400 metara, skoku u dalj i bacanju kugle od 4 kg, a za natjecanje su ih pripremali i vodili nastavnici Ivan Đuroci i Ivor Bolteković-Tkalec.

Iako je konkurencija bila velika, učenici su kući došli s medaljama uz osvojena dva 4. mjesta koja je osvojio Josip Franjo u kategorijama trčanje na 400 metara i skok u dalj.

-Ono što je najbitnije od svega je druženje s ostalim učenicima i stjecanje novih iskustava i prijateljstava, dok su osim natjecanja, učenici posjetili marinu Parentium te slobodni dan iskoristili za šetnju uz obalu od 10 km – poručuju iz Strukovne škole Đurđevac.

Za ekipu Osnovne škole nastupili su učenici Petra Balog, Melisa Bogdan, Maja Kalinić, Emanuela Ščetinec i Mario Kampić u disciplinama bacanje vortexa, skok u dalj s mjesta i trčanje 80 metara uz učiteljice Mariju Dautanec Božić i Martu Pintarić.

-Učenici su pokazali veliki potencijal za buduća natjecanja te su osvojili medalje za sudjelovanje na prvenstvu. Osim medalja za sudjelovanje, osvojili su Fair play priznanje nakon što je Tehnička komisija prvenstva primijetila da su naši učenici samoinicijativno skupili s tribina i terena sve prazne bočice vode kako bi atletski stadion ostao čisti i spreman za ostale sportaše – ponosno ističu učiteljice Osnovne škole Đurđevac.