Vatrogasci DVD-a Povelić održali redovnu godišnju skupštinu

Dobrovoljno vatrogasno društvo Povelić održalo je u subotu redovnu godišnju skupštinu.

Skupštini je nazočio predsjednik Vatrogasne zajednice Grada Križevaca Miroslav Petračija.

Radno voditeljstvo radilo je pod vodstvom Andrijane Rajn Krušić, a sva izvješća usvojena su jednoglasno.

Izvješće o radu podnio je zapovjednik Zoran Habijanec istaknuvši kako Društvo broji 48 članova te da su u protekloj godini odradili brojne aktivnosti oko uređenja Kapelice.

“Prebojali smo kompletnu kapelicu, polijepili pločice i postavili žičanu ogradu na sjevernoj strani. Kupili smo dva gola za mali nogomet te kupili i posadili cvijeće ispred kapelice Vatrogasnog doma. Organizirali smo zabavu povodom blagdana Duhova. Nastupili smo i na županijskom natjecanju na djecu na kojem smo osvojili drugo mjesto. Bili smo organizatori 2. kupa za djecu DVD-a Povelić te gulašijadu i vatrogasno odraslo natjecanje. Nastupili smo i Međužupanijskom natjecanju u Čakovcu s ekipom djece te na gradskom natjecanju s dvije ekipe.”-istaknuo je Habijanec i dodao kako je Društvo nabavilo i novu opremu.

Predsjednik DVD-a Povelić Zvjezdan Habijanec kazao je kako u ovoj godini planiraju promijeniti krovište te izgraditi nadstrešnicu ispred Vatrogasnog doma.

“U planu nam je ponovno organizirati natjecanje i gulašijadu. Nabaviti ćemo svečana odijela te ćemo i dalje uvježbavati desetine za natjecanja. U planu je i izgradnja nosive ploče za autobusnu stanicu za koje još ne znamo gdje ćemo točno izgraditi. Nastaviti ćemo održavati okoliš oko doma i kapelice. Ove godine obilježiti ćemo 70 godina postojanja DVD-a.”-rekao je predsjednik.

Predsjednik Vatrogasne zajednice Grada Križevaca Miroslav Petračija pozdravio je sve prisutne te čestitao 70. rođendan Društva.

“Želim vam čestitati na ekipi djece koja ostvaruju odlične rezultate na svim natjecanjima. Vatrogasna zajednica, treću godinu za redom, u suradnji s Gradom organizira odlazak vatrogasne djece na Pag. Sve je besplatno, od prijevoza, smještaja, hrane te aktivnosti. Ove godine će ponovno 40-ero djece odmarati na Pagu. Vatrogasna zajednica je pojačala nekih 10 posto svoj budžet. Stoga smo i mi prema vama pojačali i redovna sredstva. Želim vam da dobro i lijepo proslavite 70. obljetnicu Društva te puno sreće i uspjeha u radu.”-rekao je Petračija.