13. Moto i biciklističko druženje održano u Križevcima

Tradicionalno je na Uskrsni ponedjeljak održano 13. Moto i biciklističko druženje u Križevcima.

Velik broj motociklista i biciklista okupio se u centru grada. Svi koji su imali kacigu dobili su besplatnu kavu u kafićima Arteria, Arthur i Tomislav.

Dodijeljene su nagrade i priznanja najboljim vozačima bicikla, mopeda, motocikla i quada te vozačima 80+, a održan je i prigodan program u kojem su nastupili Gradski puhački orkestar, Križevačke mažoretkinje i Križevačka djevojačka straža.

Pozdravne riječi uputili su tajnik AMK Križevci Stjepan Peršin, predsjednik AMK-a Stjepan Krpanić, načelnik PP Križevci Ivan Pukec, gradonačelnik Mario Rajn, župan Darko Koren, saborski zastupnik i načelnik općine Dubrava Tomislav Okroša te Davor Brlek ispred Križevačke udruge biciklista.

Nagrade za najbicikliste primili su Ivica Pofuk, Ivan Drožđan i Nataša Batković.

Nagradu za najmopedista primio je Marijan Rajn.

Nagrade za najmotocikliste primili su Krešimir Galaš i Tihomir Kušec.

Nagradu za najsuvozačicu primila je Ljiljana Pavlić.

Nagrada za najvozačicu 80 + pripala je Branki Petranović, a najvozaču 80 + Damiru Ramljaku.

Nakon programa otvorenja, položeni su vijenci poginulim hrvatskim braniteljima kod spomen obilježja „Ponos branitelja – u znaku križa“. Sudionici ove godine voze na relaciji Križevci – Sveti Ivan Žabno – Haganj – Nova Kapela i Dubrava. U crkvi sv. Margarete će se održati blagoslov svih vozila. Druženje će završiti u vatrogasnom domu DVD-a Nova Kapela gdje će se sudionici prisjetiti mecene hrvatskog moto sporta Vilka Severa.